Den här veckan (som nu har hunnit bli förra veckan)

Jag brukar viga åtminstone en förskole-förmiddag åt en riktigt go powernap, men den här veckan bokade jag upp mig så pass att det inte blir av.  Med tanke på att jag lägger mig för sent (slog rekord den kvällen jag skrev att jag skulle skärpa mig och rullade i säng vid 01), och blir väckt av Allan några gånger/natt behöver jag egentligen det. Jag kanske checkar ut i helgen istället (det gjorde jag inte). 
 
Såhär såg det ut: 
Måndag: På förmiddagen grät både Bo och nästan jag innan vi tog oss iväg till biblioteket. Vi käkade lunch på food courten (bibblan ligger alltså i Kista galleria - ännu en anledning till att det är mitt andra hem) och Allan sov. 
 
Tisdag: Lunch med Fanny och lilla sprattel-Jack i Sumpan. Det var så trevligt och särskilt eftersom vi inte setts sen Fanny var i vecka 14 och vi genomförde nåt halvhjärtat yoga-pass. Också ett sorts cirkel-ögonblick för mig, för vi sågs på Princess som jag var bara varit på en gång tidigare och då var jag gravid med Bo och vi skulle vidare och köpa barnvagn och stället var smockfullt med föräldralediga mammor och barnvagnar. Jag tänkte att det där skulle vara jag sen och nu var det det. 
(null)
Fångade en toppenbild på samtliga i sällskapet. 
 
Onsdag: barnvagnsbio med Sofia & Nina på MoS. Vi såg Unga Astrid, och den var väl bra, men lite lång mot slutet. Dock: vem gör urvalet vilka filmer som ska gå som barnvagnsbio och tycker att det är bra att ett gäng nyblivna mammor ska se en film om att lämna bort sitt barn? 
 
Torsdag: efterkontroll på MVC och sen brunch/lunch med Helene och Sofia på Greasy Spoon nära Odenplan. Sist jag och Helene var där var vi båda höggravida, exakt en vecka efter föddes Allan. Bebisarna ömsom sov, ömsom ammade, ömsom krånglade och ömsom kräktes men vi fick i oss en hel del ändå. Efterkontrollen blev en intressant upplevelse eftersom Allan vaknade precis lagom efter att ha sovit en goda 2.5 timme. Medan barnmorskan ojade sig över min långa förlossning och kollade järn, ammade han, sen kräktes han överallt och till sist var jag tvungen att ha honom på bröstet medan hon undersökte fiffi för att det inte skulle bli kalabalik. Tips om ni behöver bli gynundersökta med ledsen bebis i rummet! Fiffi fick godkänt sånär på det "övre" knipet liksom, och inte så konstigt med tanke på hur jag hade slarvat med mina rehabövningar och knip fram till dess. Nu är jag dock igång igen och jag tycker redan att jag hittar musklerna bättre, men lätt är det inte. 
 
Fredag: Bo hemmadag och vi hade först en dejt med Sofie och Kai och sen med Hanna och Elis. Det blev såhär: Vi skulle gått på Rum för barn på Kulturhuset på förmiddagen men det öppnar tydligen inte förrän klockan 1? Vi fick panik-tänka eftersom det var rätt ruggigt ute. Det blev bibblan vid Odenplan, och det var smart eftersom grabbarna hade spring i benen och det där fanns ett tomt sagorum vi kunde släppa loss dem i. Allan sov men Bo höll mig ordentligt sysselsatt med att använda brallorna som potta, och han hade så kul med Kai. Sen käkade vi lunch och Kai & Sofie hängde på till Rålis där vi skulle träffa Hanna & Elis. Elis var trött efter första veckan själv på förskola, och det regnade om vartannat, men vi hann med en bulle den snabba stunden solen var framme och det var fint att ses. 
 
(null)
Fullt ös på bibblo. 
 
(null)
Kai i solen. 
 
(null)
Hanna & Elis. Älskar såklart att se alla mina kompisar som mammor, men extra fint är det att se Bo och Elis ihop och tänka att jag och Hanna också var barn ihop en gång. 
 
Ja, det var alltså förra veckan. Eller veckan innan det menar jag! Förra veckan var vi ju i Mjölby. 

Kommentera här: