Jag har en NY telefon och noll plats i sängen

Håll nu alla jävla tummar ni har för att den här håller för jag orkar inte mer. Det sista jag ska göra är att ringa Comviq och fråga var min rabatt för sveda och värk är, och sen hoppas jag ha exakt noll kontakt med dem förutom betalning av räkningar. Det är väl ett måste antar jag. 

Jag ligger som vanligt inklämd i sardinburken som är vår säng. En naken 2-åring tryckt mot ryggen och en bebis ammande framför mig. Bebisen hade pyjamas fram till nyss när jag upptäckte att han hade kissat ner den. Så många plagg en byter på en dag! Allan är både en kräkis och en ryggbajsare. Plus att vår knappt pottränade storebror kan slänga sig in i mixen med något toabesök i brallan då och då. Men tvätta är ju kul! Det är att kränga på kläder på en tjock bebis (korvkorv) och en sprattlande unge som frestar mitt psyke. I alla fall! Längst bort ligger min man och småsnarkar, han somnade innan Bo (som till slut däckade på mig i soffan). När jag välte ner ungen i sängen väckte jag Anders och frågade om han ville se ett avsnitt av Ozark och äta chips. Det ville han. Dock ville väl inte hans kropp det för han fortsatte att sova. Och här ligger vi nu! 

(null)
Jag delade visserligen det här ursöta på instagrams tidigare, både flöde och stories, men det kan ju knappast skada med ett medium till! 

Så fort Allan snaskat klart ska jag dra mig loss och ninja mig ur den här ormgropen, virka ett par rutor och se klart avsnittet av Arbogafallet jag höll på med när jag hörde bebis-gny. Sen ska jag skärpa mig och somna innan 12! 

Det var allt. 


Skratt

Jag loggade precis in på bloggen, såg statistiken och insåg sedan att det var till idag jag köpt sån där "synas" (för poäng en tjänar på att ha annons-header - vet inte om detta försvinner sen pga förlusten av PRO?), och vad blev resultatet? FÄRRE besökare idag än igår. En synas är alltså en typ annons i marginalen när en är inne på sajten, och tidigare när jag använt sån har det ändå drällt in några extra läsare. Som inte stannar kvar. Kan det vara att jag är så oregelbunden? Eller att ingen läser bloggar längre? Det finns ju instagram! Med stories!  
 
Imorgon blir Allan 2 månader och mitt äktenskap 4 år, vilket tydligen är fruktbröllop? Jag gissar att vi inte köper några presenter i år heller. Förra året var det läder och Anders fick visserligen ett läderarmband i julklapp sen, så jag tycker väl att jag gjorde rätt för mig. När min förlovningsring pajade cashade Anders in några extra tuss för en sten med bättre kvalitet så han är all set för ett tag TYVÄRR. Förra veckan tog jag på mig ringarna igen efter de varit av i nästan ett år. Jag vet inte om det är att jag svullnar tidigt i mina graviditeter eller om det är att jag inte klarar av något som sitter åt från ungefär dag 1 som gör att de åker ner i smyckesskrinet i vecka 8, men där ligger de och skräpar till den värsta vätskan är ur kroppen efter förlossning. 
 
Nej, jag har inte målat naglarna, den här är från februari förra året när ringen var nylagad. 
 
Det är så knas det där, att jag har två graviditeter, två förlossningar och två barn, så att en nästan kan börja generalisera, eller hade kunnat göra om ovanstående hade något gemensamt. Den enda framträdande likheten hittills är plus 4-kilos-bebisar som lägger sig med näsan upp och tar ett dygn på sig att komma ut. Men det är ju fint att veta till nästa gång! 
 
Allans passage till en stor kille på 2 månader har kommit med en schemaändring som ställt mig lite på ända. Hittills har han för det mesta sovit mycket på dagen; han däckade strax innan eller under lämning av Bo på föris vid 9, och sen var det sova fram till eftermiddagen med ett ish-timmeslångt avbrott för snaska patte vid 11-12 någonstans. När han vaknade på eftermiddagen var det ätfest fram till kvällen, men då hade jag ju snart Anders på plats och ett par händer till - en essentiell tillgång i livet med en bebis i allmänhet, och i synnerhet med tillägget 2-årig storebrorsa. Nu har ätfesten spridit ut sig över hela dagen men med något längre pauser emellan. Han är alltså vaken längre stunder, och om det inte äts då, ska det åtminstone bäras. En rimlig önskan kan en tycka, men hur ska jag då ta mig ut? I måndags var vi på väg till IKEA i 3 timmar och då glömde jag ändå att borsta tänderna. Det berodde delvis på mitt till en början lugna tempo när han somnade efter frukost; i den naiva tron att han skulle sova ett bra tag tog jag en dusch och unnade mig lite plock medan Bo kollade barnkanalen. Hade jag blott anat att det var den halvtimmen av lugn och ro den förmiddagen bjöd på, hade jag slängt på både mig själv och storebrorsan kläder fort som ögat och dragit iväg. 
 
Och nu blir ni förvirrade, jag fattar det. Bo föris, Bo hemma, vad är det här för hela havet stormar? Bo är alltså hemma med mig och Allan på måndagar och fredagar, och går på föris tis-ons-tors 9-15. Hittills känns det som ett kanonupplägg eftersom jag absolut inte orkar vara rolig morsa fem dagar i veckan, och han dessutom älskar förskolan. Imorse dansade han i hissen på väg ner och skrek: "gå till dagis!!" 

(null)

I'm back

Som varje år i september försvann min blogg. Jag betalar ju för domänen och den fick en tidigare enbart om en också pröjsade 500 bananer för något PRO som jag utnyttjar noll. Jag bara gillar att ha en punkt se-adress liksom. Varför bloggen alltid försvinner innan det där PRO-medlemsskapet gått ut fattar jag aldrig, men jag orkar inte heller bråka och så gör vi om det nästa år igen. Det fina i kråksången är att en nu bara behöver betala 150 pix för domänen om en vill, och det vill en ju. Det kan betyda att bloggen kan komma ändra utseende, jag vet inte? Jag borde i vilket fall uppdatera bilderna eftersom det känns magert med bara en av mina två småprinsar där. 
 
Det hade också blivit något knasigt med publiceringen av förlossningsinläggen, så del 2 låg högst upp även fast del 3 publicerats, men nu ligger de rätt, det vill säga baklänges. Scrolla om ni vill läsa dem i ordning! Och det vill ni ju. Det kommer som sagt en del 4 - e f t e r b ö r d e n - men den är inte klar. Av någon anledning har jag inte haft tid att sätta mig vid datorn för att skriva färdigt den. Det är iofs två anledningar, en på två år och en på två månader. 
 
 
Anledningarna.
 
"Datorn?" undrar ni. "Du kan väl blogga från din flashiga, nylagade mobil?" NEJ DET KAN JAG INTE. Hade jag läst de där lapparna jag fick tillbaka med telefonen ordentligt så hade jag sett den lilla kommentaren att de inte kunnat återskapa felet jag beskrev och därmed inte hade åtgärdat något väsentligt. Eller jo, de återställde ju och uppdaterade skiten. Jag läste bara den sidan där det stod hur jag skulle bete mig med telefonen, ungefär som det var jag som hade pajat den. Nu är den iväg och hoppas bli ett reklamationsärende i alla fall, och får jag tillbaka den lika muppig igen då ska jag... tja, ringa Konsumentverket antar jag. Tjejen på kundtjänst den här gången sa att jag kunde få slippa betala för abonnemanget den här månaden, dvs dra av 195 kronor från mina 595 jag betalar, så vänligt av henne. Några dagar senare fick jag räkningen. På 595 kronor. Utöver detta så dog min gamla iphone 6 med trasig skärm jag ändå lyckades använda relativt obehindrat, så nu är jag förpassad till Anders iphone 5 från 2013 som dör i tid och otid. Och den går fan inte att blogga på. Lite gryniga bilder på instagram på sin höjd!