Kookoo diaper lady

Jag insåg när jag hade avslutat inlägget igår att det kanske lät som att jag tycker att folk som kör med tygblöjor och sjalar sina barn är lite kocko, och det kan de ju visserligen vara, men inte generellt så nej. Det jag menade är att den tid och eventuell ekonomi det tar att sätta sig in i/prova sig fram till ett tygblöjesystem som funkar för en, vore kocko för mig att ge mig på just med tanke på nivån av prestationsångest (för det är väl det, det handlar om, allt det här - återkommer till det), samt att sjala just MIN tjocka onge kanske inte är optimalt med MIN onda kropp. Men det där fattade ju ni. Jag insåg också att de där eventuella inflammationerna jag nämnde igår, förmodligen är en direkt konsekvens av att jag just burit Allan länge i sele och skumpat runt här några kvällar på sistone. Förutom att det gör ont i höfterna och "kuddarna" bak på ryggen (precis ovanför rumpan), gör det också ont i ryggen och axlarna, särskilt mellan skulderbladen. Min vikarierande fysioterapeut Ellen sa att det dessutom är klassiskt att ha ont i just de kuddarna (ja, det är alltså muskler därunder) efter en graviditet beroende på hur en belastar en gravid kropp. 
 
Nu har jag brasklappat klart. 
 
Tygblöjor ja, hohojaja. Jag hade ingen aning! Jag tänkte att det handlar väl om märken som med allt annat, men tji fick jag. På sistone har mina vakna kvällar gått åt till att scrolla i dessa facebook-grupper och googla som besatt, så jag har väl redan lagt viss tid, och kanske landar jag i att jag vill prova i alla fall. Jag gillar idéen att minska på engångsartiklar överlag och helvete vad blöjor det går åt - skulle vi dessutom föräras med en till unge om några år sparas det ju i slutändan både på pengar och miljö. Men det finns alltså olika "system", olika typer av blöjor och det är all-in-ones och det är såna med byxor och ilägg och det är olika material på både byxorna runt om och iläggen, och för att inte tala om formen på det en lägger i byxan! Första gången jag insåg allt detta kändes det som att min hjärna brann. 

Igår somnade mina barn 19:30 (Bo) respektive 20:15 (Allan) men jag vågade inte säga något ifall jag jinxade det. Det spelade dock ingen som helst roll för idag var vi tillbaka på banan med det vanliga utdragna förloppet på 2-3 timmar och sisten somnade till slut klockan 22:25. Skona mig. 

Nämen det är väl klart att han inte åt soppan. Han åt en brödbit och skrek efter välling sen.