Dagens gravida i-landsproblem

Jag har nog aldrig längtat så mycket efter pengar som den här månaden. Jag har längtat så mycket att jag börjat spendera dem redan innan de kommit. "Låtsaspengar" eller "internetpengar" som någon på Lyxfällan uttryckte det, till skillnad från "riktiga pengar" som det syns att man spenderar. Nu ska i alla fall de riktiga pengarna täcka upp med start imorgon - halleluja! 

Vad längtar jag då efter? Min matleverans som kommer ca 17:34 i eftermiddag, fixa min krossade telefon och lägga in en go’ beställning av livsnödvändigheter på apotea. Skor till min son, födelsedagspresenter till min son, och kalastillbehör till min sons kalas. Samt mitt bästa och mest tillfredställande: betala räkningar! Älskar. 

Var har då mina pengar tagit vägen som gör att jag längtat så förtvivlat? Hmm? Charlotte? 

Ja, jag är ju och har varit sjukskriven vilket betyder inte lika mycket pengar till att börja med, men några små slantar trillar ju ändå in på kontot. Dessa små slantar har framförallt spenderats på: kall dricka, kall glass. Slut. 

Det är dyrt att vara gravid i högsommarvärme. 

(null)

(null)
En som inte hatar mina dyra behov. 

En dag när det inte gick

Jag ska inte skriva ytterligare ett blogginlägg där jag ingående beskriver alla mina graviditetsbesvär; vi kan väl bara konstatera att sömn och bäckensmärta är en dålig kombo överlag. Jag fortsätter jobba 50% men med brasklappen att går det inte, så går det inte. Och idag gick det inte. Jag lämnade Bo på förskolan och åkte hem och sov 3 timmar, åt rester till lunch och försökte rätta lite uppsatser. Dock är det ju, som ni säkert har koll på, ganska varmt ute, och min kropp reagerade med ömsom illamående och ömsom yrsel på detta just idag. Trots nerdragna persienner och korsdrag. Anders fick således hämta Bo och de drog på Erikshjälpen (på en tisdag, jo, jag tackar ja), och jag kunde försöka lite till med mina himla uppsatser. Är jag klar? Nej. Har jag en miljard saker att rätta inför betygssättning nästa vecka? Ja. Men what else is new. Varför ändra ett vinnande koncept och så vidare? Oavsett hur "vinnande" det egentligen är. 

Pippi! sa barnet när en luftballong flög förbi i lördags. Avsnittet med ballongen är ett av hans bästa.

Klassiskt fall av gravidhjärna

Eftersom jag jobbar deltid bollar jag en del vikarier kring den delen av min ordinarie undervisning som inte orkas med. Skriver ut/mejlar instruktioner/försöker få nåt sorts långsiktighet som håller resten av terminen.  

Igår mejlade jag så en instruktion precis innan jag skulle gå hem, skrev ut ett papper som ska ut till eleverna och avslutade mejlet med "jag lägger papprena som ska till eleverna i ditt postfack". 

Gick hem. Kopierade inget och lade inget i någons postfack. Något jag kom på när jag steg på bussen. 

Tack vare detta är jag således på väg till jobbet en halvtimme tidigare och fick även börja min dag, dvs offra 30 minuters sömn, på samma sätt. Om det nu är kö till kopiatorn är jag körd. Men det är det väl inte strax innan 8 på morgonen med 1/3 trasig, och en annan stört långsam? 

(null)