Bannade bäcken

Tur att en redan är sjukskriven när ens bäcken ballar ur fullständigt. Jag vet inte om det har hänt något, typ något jag gjorde på yogan eller om det var för att fysio-Mia tryckte lite, men så ont som jag haft igår och idag har jag aldrig haft. Inte någon gång under mina +2 år med bäckensmärta. Det är framtill, den bannade framfogen, eller på fiffibenet som jag också älskar att kalla det, och det är runt om, vilket jag antar är ligamenten. Om jag gjorde gubb-ljud när jag reste mig tidigare så är det rena vrål till och från nu. Värmekudde och tens-apparat, men det löser liksom bara sviterna av den begränsade rörelse jag måste ägna mig åt. Fortsätter det såhär är jag väl invalid inom kort. 
 
Igår vilade jag hela förmiddagen, och det hjälpte så pass att jag kunde hämta mitt barn på förskolan, och gå på bibblan, leksaksaffären och donken med honom, men idag är schemat tvärtom så jag är fortfarande själv hemma. Och vilar. Förmiddagen bestod nämligen av aktiviteten "klippa håret och handla ett par saker på Willys", så Anders hämtar och går på Erikshjälpen, vilket är deras sedvanliga torsdagsaktivitet när jag i normala fall jobbar sent. De glor på saker och äter billiga kanelbullar i fiket. Gulligt är det! 
 
Stillasittande grejer jag ägnar mig åt är att läsa böcker och rensa i mina fotomappar. Senast jag gjorde en säkerhetskopia var det cirkus 42 000 bilder och videor, och tro mig när jag säger att det inte är 42 000 bra sådana som ligger och tar upp plats. Varje gång jag är klar med en årsmapp har det rykt bilder i tusental. Nu ska jag ta itu med 2012, men först kommer här en pärla från 2011: 
 
Juppes lillasyster Elin, a.k.a Lill-Mangen, hade inflyttningsfest i sin lägenhet på Nygatan och fick en bal med toapapper av Juppes killkompisar, pga "så bra med någon som bor i stan när en blir bajsnödig". De specialskrev en låt också - Den bruna nyckeln. Inte deras bästa verk, men men. Toapappret kom ju till bra användning ändå. 

Preggerz update

"Hur går det med graviditeten annars då, Charlotte?! Förutom åt helvete alltså?" 
 
Nej, men det gör det ju inte på så vis att ungen därinne gör precis som hen ska. Det sparkas och buffas och petas långt nere i livfadern sen någon vecka eller två tillbaka. Jag minns den här pet-fasen som "försökahållagodmin-fasen" med Bo, eftersom mitt minspel när det dansades på blåsa/hittades rolig nerv att krafsa på skrämde skiten ur eleverna. Pokerface är inte min starka sida. Sparkat och grejat har hen ju gjort ett bra tag, men just de rörelser som orsakar obehag är relativt nya. Älskar'n ändå såklart. 
 
Jag går på gravidyoga, för det bestämde jag att jag skulle göra den här gången. Preggo 2.0 skulle innehålla följande saker som saknades förra graviditeten och de var/är: gravidyoga, läsa böcker om födande, rehabba och en gravidfotografering. Den sistnämnda är bokad till 6/5 och yogan är sista gången nästa vecka - snart avklarad alltså! Rehabba gör jag alldeles för knappt, men jag har ny tid hos fysioterapeuten den här veckan och med typ tomt schema finns det inga ursäkter. Samma sak med att läsa böcker, och jag lånade faktiskt två på ipaden och läste kanske två sidor i varje och sen kom livet i vägen och lånen gick ut, men det kommer hända - jag svär! 
 
Vecka typ 25 med Bo i magen. 
  (null)
Vecka 23 med baby D2 i magen och Bo skruttandes utanför. 
 
Bilder på magen OCH Bo gör att det svindlar. Det är liksom två barn, TVÅ? Jag fattar, men jag fattar inte. Precis som första gången. Hey - något som är likt! 

33 år

Jag har bloggen uppe på datorn, och jag vet knappt när det hände sist. De få inlägg som författats har gjorts det med hjälp av mobil och kollektivtrafik, det vet ni ju. Men nu blir det inte lika mycket kollektivtrafik på ett tag, eller jo, det blir det, men det blir också mer tid framför datorn, om jag vill. Jag ska inte åka till jobbet på en månad, men jag åker ju och lämnar Bo på förskolan och då behövs den där bussresan. Eller allra helst tunnelbana och buss, så jag kommer så nära förskolan som möjligt eftersom kröppa börjat bråka mer än lovligt med all denna snömådd och/eller halka. Ur ett rent foglossningsperspektiv är det röv med vinter, det kan jag berätta. 
 
Jag är dock inte sjukskriven för kröppa, jag är sjukskriven för huvudet och själen, men kröppa kanske har något med det att göra, vem vet. Den blir i alla fall påverkad. Det blev för tungt och för mycket och för täta ångestattacker, för mycket tårar och stress i kroppen. Jag jobbade hjälpligt innan och efter sportlovet, men när jag var där fick jag liksom bita mig fast i skrivbordet för att inte fly, som mina impulser sa till mig att göra hela tiden. Fy fan, den konstanta andnöden och pulsen i öronen. 
 
Och det känns, självklart, skittrist att det blev och har varit som det har varit, men lättnaden idag när jag slängde in de sista grejerna på jobbet. Den var... guld. Så det säger väl något hoppas jag. 

På listan över planerade aktiviteter, var god se nedan: 
(null)

(null)