Rapport från potträning dag 1

Jaha, här är vi ambitiösa! Jag har alltid tänkt att 2 är väl en bra ålder att sluta med blöja, och sommaren är väl en bra årstid, och nu är min unge 2 och det är sommar och vi är lediga. Win-win-win osv. 
 
Vi har inte läst särskilt mycket, eller förberett oss särskilt mycket, men min kollega som är 4-barnsmorsa sa: Man tar blöjan ba, ryck den! Så! Annars lär de sig inte. Jag hade någon tanke om att vi skulle köpa det där web-paketet med "Blöjfri på 3 dagar", men vi är alldeles för fattiga så det fick vara. Bra eller dåligt beslut? Vem vet. 
 
Först lite bakgrund: Vi pottade Bo en del innan han fyllde 1 men inte med någon egentlig regelbundenhet (som med allt annat vi tar oss an - hej familjen inkonsekvent), och han har gått en del nakenfis och kissat på toan då och då. Men han har aldrig sagt till själv, och efter idag är det oerhört tydligt att han inte kan sina signaler alls. Och de går väl inte att lära sig om han har blöjor som det knappt märks att han kissar i? Igen, vad vet jag/vi. 
 
Vi har satt honom på pottan med jämna mellanrum, ungefär då vi vet att han brukar kissa, som t ex när han vaknar från vilan, men trots en stund varje gång har han ändå inte släppt några golden showers där inte. Vårt vardagsrumsgolv har fått ta smällen i princip varje kiss, eller som efter middagen när vi ändå hade koll på honom och han smög bakom soffan och bajsade rekordsnabbt. 
 
"Vad gör du där? Kom fram, Bo!" 
*stiger fram* *vänder sig om och tittar chockat in mot väggen*
"Oj! Det hände en bajskorv!"
 
Jo tack. Det hände det. 
 
Vi avslutade faktiskt med typ en kiss i toan innan läggdags, så förhoppningen om att det här ska gå vägen lever än. Dock räknar åtminstone jag med att det nog tar hela sommaren pga ovan (inkonsekvensen) plus att ungen ska genomgå en av sitt livs största förändringar när han blir storebror. 
 
Gullig är han i alla fall, kissungen. Fotokredd till mormor Bettan. 
1 Carro:

skriven

Vi provade också förra sommaren när Artur var 2,5. Tänkte att ”det här är väl en baggis!” men nä. Han var inte där. Och sen i januari (nästan 3 år) bara lärde han sig sina signaler. En månad senare blöjfri. Han har fortfarande nattblöja, tydligen är det vanligt med ca 10 mån mellan slut på dagblöja och nattblöja. Lycka till! :)

Svar: Åh, tack för input! Vi får se hur det går helt enkelt. Hur visste ni att han lärde sig signalerna? Började han säga till även fast han hade blöja på sig?
challetutt

2 Carro:

skriven

minns egentligen inte hur det var pga anledning men han var rätt mycket naken hemma och vi försökte påminna honom. Ibland funkade det och ibland inte. Han var hos sin mormor en dag på jullovet och då sprang han på pottan stup i kvarten och kissade inget på golvet, det var liksom den dagen som poletten trillade ner på nåt sätt. Han har dock inte bajat i blöja på ca 1,5 år så den biten var redan klar!

Kommentera här: