Det senaste

Nu har jag skrivit ett par inlägg utan att gravidgnälla något, så jag tänkte att vi återgår till ordningen med att lista de senaste åkommorna såhär på gränsen till den sista månaden med baby D 2.0 i magen. 
 
- Yrsel - fick stark svimningskänsla på bussen igår, satt ner men kände den där floden genom kroppen och kallsvetten. Vad gör man om man svimmar själv på en buss? Ropar till närmsta rygg ba: "öh, jag svimmar!" Anders tyckte att det hade varit artigast att gå av och svimma på busshållsplatsen. Som tur var slapp jag svimma någonstans, men yrseln hängde kvar resten av dagen och jag var en härlig kollega som gick och lade mig och vilade två gånger. 
 
- Svullnad. Jag har nästan varit lite chockad över bristen på svullnad denna sköna maj vi haft, men nu tror jag bestämt att den kommer. Jag kan nästan se hur konturerna över fötter och anklar försvinner dag för dag. Dessutom känner jag mig mer stum i vaderna. 
 
- Skör och blodsmak i munnen. Jag blöder nu nästan varje gång jag borstar bissingen, och råkar jag bita mig det minsta i kinden blöder det direkt. Inte mycket men ändå. Äckligt! Däremellan får jag blodsmak lite då och då. Bara för härlighetens skull får en anta. 
 
- Hårdare sammandragningar, gärna pga den helt orimliga ansträngningen av att typ ställa sig upp från sittande till stående. 
 
- Mer och mer trött. Ja, ni vet. 
 
- Obekvämt i magen - mycket bebis! Det är mest i högersidan som får ta stryk, vilket gör att jag gissar att hen  verkar föredra att ligga på vänster, och efter lite googlande har jag då kommit fram till att det är "rätt läge". Om de ligger på vänstersidan med ansiktet vänt åt höger har de inte lika långt att rotera runt när de ska ta sig ner i bäckenet. Ni kan ju tänka er hur b e s a t t jag är av sådana här (eventuellt meningslösa) detaljer i mitt mission att föda vaginalt, och särskilt då med tanke på att en god del av förklaringen till snittet med Bo stavas onormal fosterbjudning - läget! 
 
Känner på fossingarna. <3

Kommentera här: