Telefonstrul

Här kommer ett inlägg som inte handlar om hur gravid jag är. Eller jo, det gör det på sätt och vis, eftersom det är en aspekt av fallet som tar det till en annan nivå. 
 
För några veckor sen tog jag det fantastiska beslutet att skaffa mig en dyr telefon och har älskat varje ögonblick tillsammans med den sen dess. Åh, iphone X - din sjuka lilla jävel med kamera som en gud. Mot slutet av förra veckan började den muppa sig med face id så jag har fått ställa om det typ tre gånger. Jag kan leva med det, även om det är störande. Däremot kan jag inte leva med nästa komplikation som inträffade från och med lördag, och den var att telebobbo blev kokhet och laddade ur sig. Hela lördag och söndag upprepade sig sen följande händelser om vartannat: jag försöker ladda, det går inte att ladda, den laddar men börjar sen ladda ur sig samtidigt som laddaren fortfarande sitter i, den laddar fullt (det tog typ 6 timmar), blir varm och laddar ur sig på ett par timmar trots knapp användning, den blir varm, den går inte att stänga av, den går inte att sätta på, den hänger sig, den går inte ladda, nu laddar den osv. "Iphone är för varm, den måste svalna innan du kan fortsätta använda den!" 
 
Inatt har jag haft den avstängd och idag har den knappt bråkat - TA I TRÄ - eftersom jag samtalet jag hade med Comviqs kundtjänst imorse innefattade följande slutsatser: 
 
- Jag måste själv skapa ett serviceärende på hemsidan
- Sen skickar lagnings-folket emballage så att jag kan skicka in helvetet för bedömning/lagning
- När de fått den tar det ca 1-2 veckor (och jag undrar över den tiden jag, det är mitt i semestern)
- Under tiden har jag INGEN TELEFON 
- Jag får dock ingen rabatt på mina kostnader utan ska betala som vanligt 
- Han på kundtjänst verkade tycka att både leva utan telefon i två veckor, och ända betala för en tjänst som inte kan levereras pga ni gett mig en produkt som pajat på nolltid, var helt rimligt. 
 
Jag måste själv skriva ut ett papper över anmälan som ska med när jag skickar in telefonen = ytterligare tidsåtgång. 
 
För det första kan väl ingen mänska överhuvudtaget nuförtiden leva utan telefon, och för det andra framförallt inte när en är höggravid. Jag ska föda barn, jag måste ha en telefon. Jag måste kunna ringa folk - tänk om Anders jobbade? Tänk om jag var ensamstående? Jag måste kunna ta jättemycket bilder på min bebis när hen kommer ut. Och! Jag har alldeles för mycket hormoner i kroppen för att kunna hantera denna adderade ilska över situationen. 
 
1 Jupp :

skriven

Har du kvar din gamla..? Använd för garanterad telefon som funkar..? Du måste ju kunna ta en miljon foton! Och de hamnar ju i molnet sen..

Svar: Fick ett nytt sim-kort till nya som jag inte är säker på funkar med gamla, och i så fall måste jag ju flytta numret hitan ditan, men visst, jag kan ju åtminstone plåta med den. Och det där molnet är fullt för länge sen 🙃
challetutt

Kommentera här: