Onsdag schmonsdag

En fördel med min sons 1-2-timmarsnattningar, som då innebär att han somnar vid 21:30-22-ish, är att han sover oftast lagom länge på morgonen. Sällan har vi stigit upp innan 8-halv 9 detta sommarlov, och de senaste dagarna till och med runt 9. Förutom idag då, när han tyckte att det var en god idé att börja dagen vid 05:30 genom att sparka på sin fader och dra honom i skägget. Moderskapet, dvs jag själv, låg i Bos rum och visste inget om detta tidiga uppvaknande förrän både son och fader stegade in 20 minuter senare och började plocka upp samtliga babblar som låg utspridda på golvet. De skulle bestämt med till storsängen och där låg vi alla sen och tänkte att somna om är en bra grej. Nej nej. Bo leksugen och mamman hungrig. Och svettig. Och obekväm i största allmänhet. Behöver jag nämna att jag sov dåligt innan det? Nej? Skit samma, det var så konstiga uppvak! Jag vaknade t ex av: ond förvärk, Bo som pep i sömnen, att min ena bröstvårta gjorde svinont? 
 
Efter en sådan morgon blir ju allt lite upp och ner. 
 
Jag fick slumra mellan 8-10, pga var tvungen, och grabbarna stökade på. Strax efter 10 började Bos ögon klippa, men vi höll en vaken och tog en korv-lunch typ 10:45. Marsch i säng för vila och eftersom jag redan hade vilat, tog ju inte jag min dagliga vila då, utan styrde med annat. Stryktvätt! 
 
Lagom till vi drog upp Bo vid 13 var förstås jag trött igen, men vi sket i det och drog till IKEA och köpte en byrå. Den lilla, fina vi köpte på Erikshjälpen i Timrå för 120 bananer räcker till Bos kläder, men inte så mycket mer, och nu ska det fås plats med kläder och grejer till ytterligare en unge. Utrymmet i övriga garderober, byrå, klädkammare/Anders mancave är stört upptaget, och det känns ologiskt att ha barnkläderna utspridda. Jag har ju tvättat allt, både gammalt och nytt, i storlek 50-62, och det är inte lika roligt att ha det ihopknölat i en IKEA-kasse i väntan på bebis som ska bära dem, som en låda där en kan gå och fingra på allt och längta. 
 
En till som längtar. 

Kommentera här: