What’s cooking, good-looking?

En liten punktlista för att kicka igång: 

  • Allan har blivit ca 5.5 vecka och på månadskontrollen förra veckan vägde han strax över 5 pannor och var nära 58 cm lång. Återkommer till detta! 
  • Jag har börjat banta med hjälp av viktväktarna men det är så trist att vi inte behöver prata mer om det. Jag kan bara nämna kort att jag får äta nära dubbelt så många points nu när jag ammar, mot sist jag körde, och många fler grejer är NOLL - ändå är det svårt? För mig alltså, vem annars som helst hade säkert rett ut det, mvh, hungrig. 
  • Mutti/mormor har varit här i helgen. 
  • Bo har börjat på ny förskola. 

Lill-Allan då, ej så liten! De här maratonamningarna fortsätter att frekventera mina eftermiddagar samt kvällar, och den där extra flaskan med ersättning sticks nu i det hungriga lilla gapet dagligen. Inte längre för att mina bröstvårtor skriker, utan för att Allan skriker på mina bröstvårtor några timmar in i loppet. Jag antar att det tar slut? Ja ja. Det är ju bara befriande att han tar flaska, och sen vill jag kanske inte att den ska vara en nödvändighet eftersom det blir osmidigt i längden (orka släpa med sig flaskor, ersättning och det så fort en ska nånstans - jag är för lat!). Han börjar i alla fall få små fantastiska veck på sin fantastiska lilla kropp och kinderna då! Kinderna! Mer bebiskinder till folket. 

(null)

Vår andra solstråle är inte så solig den här veckan; första veckan härnere på nya föris gick jättebra. Anders var med 3 dagar, sen var Bo själv torsdag-fredag. No probs! "Pappa gå" hette det t ex på torsdagen vid lämning. Den här veckan har han gråtit alla morgnar, och igår och idag började det redan hemma. Hur allvarligt ska en ta det? Han gråter ju rätt ofta sen några månader tillbaka, men det är klart att det är en stor omställning som påverkar honom. Han går i alla fall en kort dag till, sen blir det helg för Bosseman. Nästa vecka kör vi 4 dagar, sen är det meningen att det ska bli 3, men vi velar över hur vi ska lägga upp dem. 

Att mormor hälsar på är förstås alltid en höjdpunkt, men höjdpunkten på höjdpunkten den här gången var Junibacken. Vilket ställe! Dunderkul ju. Jag var dock rätt slut efter alla de där timmarna med tjock-Allan i selen (en får inte ta med barnvagn in), men Bos lycka gör det förstås värt det! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
1 amanda:

skriven

gud. är viktväkartna bra? har sån ångest över kroppen, fast det är så dubbelt det där, man VILL ju inte ha det samtidigt som man vill vara smal? vägde exakt samma när jag vägde mig hos mvc förra veckan som jag gjorde i slutet på maj. så står liksom still. GOSH har ångest över att åka till turkiet på måndag och visa mig i bikini. och mår dåligt över att jag mår dåligt över det? så meta. haha. puss

Svar: Jag känner igen mig i det du skriver! Vill inte bry mig, bryr mig (fast kanske inte lika mycket som många andra, jag har ju aldrig haft en kropp med platt mage och sådär). Jag har inte så mycket emot att vara tjock egentligen (har nästan alltid varit det), jag vill bara inte vara FÖR tjock (ont i kroppen-tjock). Men för att svara på din fråga: ja, viktväktarna är bra för det går ju ut på att en kan äta allt, bara inte för mycket av snask och sånt. Och jag har fuskat mycket (för att jag är jag) och har ändå gått ner 6 pannor på 3 veckor. Sen är det dyrt och jag tycker att det är svårt att få till vad och hur mycket/ofta jag ska äta för att inte bli hungrig.
challetutt

Kommentera här: