Den senaste veckan

Vecka 14 var officiellt påsklov, och för mig innebar det ingen större skillnad med mitt tillfälligt icke-arbetande liv, men för Anders betydde det några dagars föräldraledighet så han kunde få lov. Så himla ledigt blev det i och för sig inte, eftersom vi i fortsatt brist på att få renoveringstummen ur röven vad gäller köket, i alla fall tyckte att hallen kunde göras. Anders päron kom ner för att hjälpa till med målning och barnvakt; bara det att farfar Veines hosta snabbt eskalerade till en ren sjuka så Anders fick göra ganska mycket själv. Även om ni såg mig med en roller i handen på instagram, var jag ingen särskild hjälp. 

(null)

(null)
Smarty-pants och farmor. 

Svär-päronen åkte hem i onsdags, och sen dröjde det ju faktiskt ända till torsdag natt innan sjukan slog till hos oss, och Bo fick feber. Feberfri fredag dag, men sen fredag kväll ligger han konstant över 38 grader så imorgon får vi ringa doktorn och be dem titta på honom. Jag är i princip bergis på att de kommer att säga att det är virus och att vi får fortsätta ge alvedon, men det är bäst att kolla förstås. 
 
På fredagen kom också nästa besök i form av mormodern och Wilda, och det var mys hela helgen med god mat, men det blev förstås inte riktigt samma med en sjukis-Bosse hemma. Det här med sömn och sjukt barn rimmar stört illa. Dock dröjde det till inatt innan det ballade ur totalt med uppvak och yl-gråt varje kvart, så det var ju skönt för våra gäster att slippa det. Han blir ledsen av slemmet, ledsen av snoret och tårarna i ansiktet, han yrar om Pippi Långstrump och sitta i soffan och "mamma mamma" eller "pappa pappa" trots att vi ligger precis bredvid på varsin sida och klappar och tröstar. Juice, mjölk, kolla tempen, alvedon och somna lite. 

(null)

(null)

(null)

Update: Jag skrev det här igår kväll men kom aldrig så långt som till publicering, och sen vaknade barnet FEBERFRITT imorse efter 12 timmars åtminstone mycket mindre störd sömn än natten innan. Istället för doktorn hängde vi därför med grisarna i Akalla by. Praise osv. 

Kommentera här: