Bebisnytt. Eller mest graviditetsnytt.

Till den här graviditeten gjorde jag ett byte av MVC från Spånga-Tensta till Kista, och detta av flera skäl. 1: det är lättare för Anders och mig att mötas i Kista, 2: jag kände mig inte helnöjd med Spånga såhär i efterhand och främst av den anledningen att de har (hade? vet ej) en otrevlig läkare (Dr Ragata) knuten dit och övergav mig de två sista veckorna av graviditeten. Jag kände nog direkt när jag var på inskrivning på Kista i november/december att jag inte riktigt klickade med den nya barnmorskan, men jag gav det ändå ett par besök till. Hon var för luddig, och jag kan verkligen inte ha att göra med luddig, särskilt inte när det varit så mycket med allt den här graviditeten. De hade inget samtalsstöd, det var högst oklart med läkare osv.
 
Det jag verkligen vill ge henne cred för är att hon skickade iväg mig till läkare på en annan MVC (Dr Kuf) för bedömning på grund av att jag har mycket blodproppar i släkten, och han tog direkt beslutet att jag borde ta ett särskilt blodprov för att kontrollera ärftlighet för detta. Mind you att det här betyder att läkaren på förra MVC inte bara var otrevlig, hon var uppenbarligen slarvig också eftersom den informationen jag lämnade nu är exakt samma som då. Efter förra förlossningen fick jag medicinera 6 veckor för att undvika blodpropp, och det kommer jag få göra nu också, men beroende på hur pass mycket genpåverkan som finns, kunde jag fått/behövt medicinera även under graviditeten. Nu hade jag bara en ½ gen, och en massa andra shit som spelade in, men fucking tänk om? Tänk om det hade varit solklart att jag behövt medicinera och Dr Ragata sket i att kolla det och jag fått en blodpropp som påverkat Bo på något vis? Jag vet en som fick en blodpropp i livmodern i vecka 36 och bebisen dog. 
 
Eftersom jag för ett tag sen bestämde att jag gärna ville lista mig för att föda på BB Stockholm den här gången, bytte jag helt enkelt till deras barnmorskemottagning på Kungsholmen. Det är en sämre MVC för oss rent geografiskt, men det fick bli sekundärt nu. Jag var på en mycket noggrann inskrivning med inte mindre än två barnmorskor i tisdags (en var ny på jobbet och gick bredvid), har lyckats bli listad på deras förlossningsklinik (tydligen inte helt lätt pga poppis klinik och det är ju begränsat antal som får lista sig per period, MVH ska föda mitt i semestern), och jag är också kallad på aurora-samtal på deras specialistmödravård i nästa vecka. Utöver det ska det göras ett tillväxtultraljud och kontroll i vecka 32 och jag kommer behöva gå till MVC varannan vecka för kontroller precis som en förstföderska. EJ LUDDIGT - TYDLIGT! Kontrollerad. Övervakad. Lugn. 
 
Nu ska det bara etableras samma känsla kring förlossningen i sommar. 
 
Plan för förlossning 2: Ej sluta med att jag ligger uppspänd som Jesus på korset i en operationssal. 
 
Glad påsk hörrni! 
1 Lisa:

skriven

Födde på BB Sthlm, det var bra (även om jag var helt borta under själva födandet). Sjukt att det kan skilja sig så mellan olika MVC!

Svar: Ja, och det kan säkert skilja sig mycket mellan olika barnmorskor på samma MVC också. Men skönt att det är ordning nu i alla fall, och skönt att höra att du var nöjd med BB Sthlm (jag tror att vi har pratat om det innan också - vad hette barnmorskan ni terroriserade med alla frågor? Ros-Marie?🤓). Nu får en väl bara hålla en tumme att det finns plats och så!
challetutt

2 sofia lindy:

skriven

Sofia lindy is BACK!!! Ungen har börjat på dagis och jag har ÄNTLIGEN tid att kolla bloggar å annat viktigt igen. puss!

Svar: Och tack gode gud, internetz var liksom inte samma. 😎😏😘
challetutt

Kommentera här: