Nedräkning

Den här veckan har vi blivit av med en årskurs i och med att 9:orna är iväg på prao, och nästa vecka är det höstlov. Åtminstone för eleverna; av någon märklig anledning är höstlovet läsårets enda veckolov vi lärare jobbar 3 dagar av 5. På våren är vi lediga till höger och vänster, men höstterminen bryts endast av en liten långhelg. Om ni undrar varför lärarna ser ut som vålnader lagom till december har ni där ert svar! Det blir dock något sorts break i och med elevtomma korridorer. 

Eftersom jag träffar min 9:a varje dag blir det lite luft i schemat, vilket är toppen, plus att de ska få kontakt med skolan när de är borta så jag åker till både Mall of Scandinavia och Kista galleria på arbetstid. Sippa kaffe! Strosa! 

Den där "luften" är också rätt nödvändig för de 3 högarna med uppsatser jag fick in förra veckan, och även fast det inte är 3 x 32 elever längre, är det ändå lite att tugga i sig. Även detta har jag löst med att skaffa mig en lärarstudent. Han läser, jag läser, han skriver härliga kommentarer, jag... nickar och håller med. 

Nu när han varit ett par veckor har jag till och med kommit till: "Går du och drar kopior på den här? 24! Underbart, tack." Han ska faktiskt delta i alla delar av verksamheten. 

(null)

(null)
En stor del av min kamerarulle på telefonen. Mvh, analog_lärare_851 Juppe :

skriven

Texten på den nedersta tavlan är inte skriven av dig min älskling.

Svar: Nej vet du vad!
challetutt

Kommentera här: