Unnsdag på en tisdag

Idag unnade sig mamma en liten sovmorgon eftersom vi har elevens val dvs totalt schemabrytande dag. Jag tror att jag börjar 9? Tidigast 8:30 i alla fall och det hinner jag till! 

Jag ska rycka in för en magsjuk kollega och ha hand om hennes bokklubb. Okej, det var vår bokklubb från början men det blev bara en halv grupp och därför bara en lärare och hon fick den. Med all rätt! Bara den planering hon skickat till mig med en bacill i magen är bättre än allt jag skulle kunna komma på. Jag hamnade istället i en grupp som heter Lyxfällan och som handlar om att hålla och göra budget. Supergulliga och duktiga elever som sitter och ringer försäkringsbolag och googlar bolån och har sig, men jag har hittills bara varit där 2 av totalt 4 tillfällen med idag, eftersom jag hoppar runt i andras grupper. Förra gången hade jag skoltidning! Nästa gång ska jag också ha bokklubben för då är samma lärare bortrest. Vem vet vad jag får greja med efter det? Vetenskapens hus med spets-klasserna i matte/NO? Skogen med äventyrsgruppen? Hänga med reptilerna i djurhuset? Ja, ni hör, elevens val på Spånga är the shizzle. Vi kör totalt 9 heldagar under läsåret. 

Magsjukan förresten... Den läraren var hemma även igår men det dök upp folk som gick hem igen, varav en uttalat sa att hon mådde illa. Burr och blä och fy fan. Den vinterkräkisen Bo och Anders drog hem från öppna föris förra vintern är fortfarande ett trauma i mitt minne. 
(null)
Mina känslor illustrerade i en instagram-story.

(null)

Kombo-blogg

När jag inleder det här inlägget sitter jag på buss, och när jag avslutar det är jag på pendeln. Eller på väg hem i eftermiddag - vem vet? 

Jag somnade alldeles för sent igår och vaknade sen med ännu ömmare hals än igår. Jag orkar typ inte ens bry mig längre? Noterar gör jag iofs uppenbarligen, och vill att ni ska bry er. TYCK SYND OM MIG! Så himla mycket som snurrar i huvudet, och sen har en väl alltid lite ångest över att "komma tillbaka"? Jag var knappt på jobbet förra veckan, och veckan innan det låg eleverna hemma och trynade, så det känns inte som jag jobbat på väldigt länge. Dock har jag lyckats pracka på min lärarstudent ytterligare en undervisningsgrupp så jag har kanske en liten sportmössa att komma tillbaka på banan. 

Wish me luck! 

Och njut av bilder från gårdagens tårtkalas - gissa vem som var gladast över tårtan?
(null)

(null)

(null)

En bättre lunch

Igår trotsade jag energibristen efter två veckors förkylning och tog med mig barn + Åbäke till Östertälje för årets upplaga av draglagsträff! Den sker inte varje år, men hittills när det skett är det i november. Den här gången var upplägget: 1: lunch med barn och respektive hos Louise, 2: vuxenhäng bara vi 5 hos Helenis. Av redan omtjatade anledningar blev det bara lunchen för mig, och av samma anledning blev det bara kvällen för Helenis, men för att hon var precis nyförkyld och förmodligen smittsam för små kottar. 
 
Senast vi sågs allihop var november 2015, och då låg 3 av 5 kottar i magen. En till måste ha planterats där strax efter för 2016 satte vi 4 nya grabbar till världen. 
 
Och vad draglaget är orkar jag inte ens ge mig på in på. Det var en dragkamp när vi började universitetet 2006, det var en grej, vi är BFF:s for life osv. 
 
Varsågod, jag ger er: Louise & Erik, Amanda & Fred, moi + Bo, och Emil som redan kirrat två; Sixten & Abbe. För övrigt skiljer det 2 dagar och 30 gram på Bo och Sixten, och exakt en månad på Sixten och Erik. Kolla vilket järngäng vi skapat! Och vad bra deras föräldrar blir på bild!