Helvete

Jaha, det här gick ju bra. Både nytagen med lchf samt bloggandet. Jag skrev inte ut det, som väl är, men jag tänkte i smyg att jag också skulle ta tag i bloggi och skriva ett inlägg om dagen den veckan. Det är alltid min ambition, men ni vet, bara få till'et nån himla gång! 


Jag kan ju dock aldrig fullfölja nånting så det är som det är. Och det är okej. 

Just nu sitter jag på tuben på väg till Sumpan för att handla på Willys, som jag nästan alltid gör på fredagar men då brukar det vara efter gymet och med lilleman i släptåg, men han är inte så kry så han fick vara hemma med farmor & farfar som nyss anlänt. Och pappan! Pappan är också hemma. Rent praktiskt kan jag tycka att det är jobbigt att handla tunga saker själv, men nu när jag är själv på ricko så väger det ju upp något å det... 

Jag ville bara berätta det. 

En liten fortsättning till

Fick en rolig kommentar på den här bilden från min kära man och Åbäke: Jag lämnar honom ensam ett par dagar med dig så har han gått med i Peeky blinders och börjat stötta mammas missbruk. 
 
Jag tänkte tidigare att jag får äta och dricka grejer med sötningsmedel, typ Pepsi och Celsius och såna där små puddingar och ja, jag fick faktiskt dricka Caramel macchiatos från Starbucks för det är gott och en piss i havet och det är de stora förändringarna som gör skillnad och så vidare. Efter vad jag läst mig till gör inte sötningsmedlet mer än att fucka med sötsuget, och klarar en det är det ju lugnt. Men det gör ju inte jag, såklart. Och balle vad pengar det går åt koffein-suget. "Lär dig dricka vanligt kaffe!" Ja, det är väl dags.... 
 
Vad jag däremot inte tar bort ur kosten är rotfrukter. Ni low carbsisar vet att en inte får äta något som växer under jord, men se, det orkar jag inte bry mig om. Jag behöver t ex morötterna som snacks och tillbehör, för nu har jag som sagt spytt zucchini, och blomkål och broccoli är kul ett par gånger i veckan. 
 
Annat vi äter: stekt fisk med creme fraiche-sås och broccoligratäng (gratäng på allt så en får i lite ägg och grädde och ost = mer mätt), köttgryta, quorngryta, soppor. Det svåraste är att laga vegetariskt, men det går. Pizza, paj, wraps finns en del enkla lchf-recept på bottnar osv. 
 
Vad äter ni för lchf-igt? Hit me!

Lotts LCHF - fortsättningen

När jag skrev om mat och magsjuka och LCHF och allt vad det var, efterfrågades det en fortsättning från åtminstone en person, så here goes! Vad kom jag fram till? 
 
Efter magsjukan var jag, som jag berättade sist, inte ett dugg sugen på ganska många lchf-iga grejer, och det finns fortfarande en del som dröjer sig kvar. Jag vill inte ha det där brödet jag bakade i 3 månader. Jag vill aldrig mer se en zucchini. Ganska trött på fröknäcke. Och så vidare. 
 
Vad jag hamnade i var det där mellanläget jag berättade misslyckats tidigare, dvs nya tag varje måndag (nu börjar jag!) bara för att crashlanda i en gottepåse lagom till helgen. PS Misslyckandet består i att jag inte går ner i vikt, och vill en inte det kan en ju bada i snask om en så önskar. Jag har fortsatt exakt noll ångest för snedstegens varande, för det var goda gottepåsar. 
 
Förra veckan låtsades jag inte ens, för helgen hade bestått av en ät-fiesta och jag visste att en till väntade i och med födelsedagshelgen. 
 
Grejen är väl den att jag inte varit tillräckligt motiverad, jag har inte velat tillräckligt mycket. Jag har inte brytt mig nog för att inte bara ta en vanlig macka när jag vill ha en macka. Älskar mackor! 
 
Men jag tänkte att jag ska bry mig igen. Nu börjar jag! 
 
Klassisk frulle pour moi sans carbs: två stekta ägg och te med grädde.