En sådan dag

Idag var en sådan dag när jag fortfarande inte hade klätt på mig vid 14:30. Eller satt på kläder på mitt barn för den delen. Idag var en sådan dag när vi åt frulle, drog runt och sen var det dags för Bo att sova middag för han somnade så satans sent igår och då passade jag på att sova lite till också. Jag somnar också så satans sent på kvällarna. Typisk sommarcirkel det där. 
 
Vi har i alla fall såhär i slutet av dagen åstadkommit följande: 
- bakat bröd (Anders)
- inventerat/sorterat skafferiet som hade status bokhyllan-pre-lördagskväll (Anders)
- tvättat, vikt, lagt undan (moi)
- gått en promenad (hela familjen) 
- bajsat och kissat på toan (hela familjen då men BO får mest glory för denna bedrift såklart)
- beställt tapeter (moi) 
- googlat mig fram till att vi måste åka till Hornbach imorgon för att köpa lister (moi)
- kollat upp ett nummer jag ska ringa i hopp om tid att få ytterligare hjälp med mitt himla bäcken (också moi)
- tagit beslut gällande familjeplanering (Anders & moi - hade Bo kunnat prata ordentligt samt varit vaken när diskussionen fördes hade han gärna fått ha en åsikt men tji fick han, och eventuella syskon). 
 
Ja ni. Man måste se progressen. Det är ju trots allt bara ynka 3 veckor kvar av sommarlovet. 
 
Tur att vi haft såna här dagar också. 

Mad Max

Min man är inte smidig med barnvagnen bland folk. Han uttryckte redan innan Bo föddes att barnvagn var röva och att han bara tänkte använda sele i kollektivtrafik osv. Jag insisterade ändå på ett barnvagnsköp och det kan vi väl båda hålla med om var ett bra köp såhär i efterhand. 


Men som mitt hjärta befinner sig i halsgropen när det är mycket folk. Anders "kör på" så att säga. Jag tror att det är för att han blir stressad men jag vet inte riktigt. 

Och även om vi kan vara överens om att det är bra att överhuvudtaget ha en barnvagn tvivlar vi ibland på om just den barnvagnen vi valde är så himla härlig. Igår konstaterade vi att den tappat en skruv och det har Anders nu lagat tillfälligt med någon annan form av skruv som sticker ut. Kan ni tänka er min burdusa man bland folk med en barnvagn i princip smyckad med vapen? 
Nervositeten vet inga gränser. Han har dock lovat att fixa den ordentligt och jag hoppas innerligt att det sker innan någon blir av med en fotknöl eller två. 


Fin resa hem från Väsby, med den normala sidan vagn till.

Typisk lördagskvällsaktivitet

Dricka vin?! tänker ni förtjust, och jag vill säga icke men sanningen är att det slank ner knappt ett halvt glas när jag försökte trotsa blåsten på balkongen och "njuta". Anders pratade från dag 1 om att glasa in och jag börjar förstå hans poäng... Ja ja, en sak i taget! 


Det var dock inte det som tog mest tid i anspråk, utan den bannade bokhyllan som sett ut som hejkomochhjälpmig sen vi flyttade in och tryckte in saker där på måfå. En är ju ingen Juppe som har färgkoordinerat sin bokhylla två dagar efter inflytt. Nu är den sorterad och fin i alla fall. Så fort Åbäket rensat bort sina samlingar av Simpsons- och Futurama-dvd:er kommer det att bli ännu bättre... 

Vi har också satt upp lite grejer på väggarna sen vi kom hem i onsdags. Nästa steg är taklister och tapetsera en fondvägg i varje sovrum. Vi var och klämde på förslag igår och så får vi väl bara få ur den där lilla tummen ur lilla rumpan, beställa något och sätta igång. 

Dagens festligare aktivitet bestod av en picknick med Sofia + manfriend + hund. Det var frysbullar och mariekex och allsköns härligheter. 


Jag blev inledningsvis övergiven till förmån för hundgården precis intill där Shadow fick springa av sig.
Bo och hans "Shadow" hö hö hö...