Nu blir det vikt igen!

Den 12/12, det vill säga för exakt två månader sen, vägde jag in mig på 96.7 kilo. Det var ungefär exakt vad jag vägde när jag blev gravid, men ska vi vara helt ärliga vägde jag 95 kilo mest efter graviditeten. Jag hade alltså börjat gå upp igen. Och vet ni, jag orkade inte det. Någon himla gång ska jag bli en balanserad mänska som kan äta "vanlig mat", äta gött ibland och "all in moderation" och så vidare, men den gången är inte nu, jag behövde en kick-start. 
 
Min bästa kick-start är lchf, har kört det två gånger förut; första gången gick jag ner 5 kilo på cirkus lika många veckor och eftersom jag då var nere på 80 pannor syntes det. Sen åkte jag till USA i 3 veckor. Den andra gången hade jag någon idé om att jag skulle köra lchf i veckorna, men inte på helgerna. Det gick sådär. Och så skenade det iväg. You know the drill. 
 
Nu har det väl gått sisådär om vi tänker på huruvida jag hållt kosten eller inte, vissa veckor har det gått bra och vissa veckor har det varit kanske den mest liberala lchf världen skådat. Jag har dessutom haft rena planerade fusk med pizza, snask och så vidare. Gått ner i vikt har jag gjort ändå, och det är väl tack vare det jag inte börjat självhata för att jag inte har karaktär nog att ba SKÄRPA MIG. 
 
Jag vet inte var jag hamnar den här gången; jag har, som jag delat med mig av förut, spenderat hela mitt vuxna liv med att gå upp och ner i vikt. Det jag vet är att jag vill ha en bebis till och kanske en till efter det, och jag vill för det första inte snittas igen och övervikt ökar risken för det, och jag vill ha de allra bästa förutsättningarna för att hantera den bäckensmärta som med all säkerhet kommer att plåga mig även nästa gång.
 
Så lite lättare. Och mycket starkare. Förutom kosten har jag ju gått hos sjukgymnast och försökt träna och det tänker jag fortsätta med.
 
I skrivande stund har jag precis haft kräkis och denna bröt ut efter en dag full med lchf-käk (skulle SKÄRPA MIG) så bara tanken på basen i all lchf, ägg och framförallt grädde, får mig att vilja tuppa av. Men det kanske ändrar sig. Eller så kanske himlen trillar ner och min nuvarande obefintliga aptit och mini-lilla magsäck permanentas och hjälper till. 
 
Bahaha. Haha. 
 
HAHAHA. 
1 Amanda:

skriven

jag försöker också med lchf, men gör som du skriver att du redan testat, dvs kör i veckorna men inte på helgerna. hade också paus nu på semesrtern i gdansk. tänker att det kanske är dåligt egentligen, men jag tror inte jag klarar det annars. om jag inte får pausa då och då. det blir så mycket skammande av mig själv om jag inte ibland är ok med att bara skita i det. kasnke fungerar det inte alls men än så länge så går det.. tror jag. har 0 koll på om vikten ändrats men känner mig inte lika uppblåst och tycker jag är smalare i ansiktet. aja. kan du inte skriva längre fram om du fortfarande håller på eller hur det går? kämpa på <3

Kommentera här: