Bilden av mig

Ni minns att jag gnällt både här ett par gånger och IRL cirka hundra gånger att Anders aldrig tar några bilder på mig? Egenkär som en är trodde jag någon gång för länge sen att han, eftersom han är konstutbildad och i alla fall har några poäng foto, skulle hålla på och plåta mig i smyg på ett sånt där artsy sätt. Svartvitt och spontant. Det var fåfängt! I dubbel bemärkelse. Men jag tjatar på. 
 
I torsdags dök han så upp med kameran helt oombedd när jag satt i badet med Bo, och jag med bröna doppade i badkarsbotten trots att jag satt upp, blev kanske inte helt begeistrad. 
 
 
 
 
Men jag älskar dem. Det är inte ofta jag ömmar för mig själv när jag ser mig på bild; jag kan tänka: "men gud, stackars de som måste leva med mig" eller "inte så pjåkigt för att väga över 90 pannor" men att det liksom värker till i hjärteroten har egentligen bara hänt när jag tittat på bilderna från förlossningen. 
 
Jag ömmar för mig när jag ligger där i badkaret med min son. När jag tvättar honom. Ler mot honom. De tunga tuttarna, slappa magen, och ärret som löper tvärs över och bildar en kant mellan liv och underliv, som något sorts gräns mellan nu och då. Jag kan gå ner örti kilo men att jag fött ett barn kommer alltid att synas just där. Det finns hud som ligger i sjok av tunna små rynkor här och var efter att ha blivit stretchad av vikt och bebis, och jag fattar att den kanske inte kommer att dra ihop sig igen. Jag fattar att jag ser ut såhär nu.
 
Strax efter Bo var född skrev jag om kroppen och hur jag inte kände någon stress att "få tillbaka min kropp" eftersom jag inte tyckte så mycket om den som den var innan. Jag tyckte väl inget särskilt om den överhuvudtaget. Men jag tyckte jättemycket om min gravida kropp, trots att den gjorde ont. Någon gång läste jag en kvinna som skrev att kanske är inte kroppen innan barn DIN kropp om du nu får några, kanske är det den som blir när barnen är födda. Och även fast jag fortfarande har ont, tycker jag fortfarande om min kropp på ett annat sätt än jag gjorde innan. 
 
I alla fall på bilderna. 
1 Amanda:

skriven

Åh, Challe - du är jättefin!!

2 Amanda:

skriven

Och den där Anders är ju för jävla rolig ☺

3 Alex:

skriven

Fint! Bilderna, tankarna, kroppen!

Svar: Tack! :-)
challetutt

Kommentera här: