Mer kröppa post-graviditet + nya tider med Bo

Förra helgen blev Bo tre månader och ni som följer mig på instagram har förstås stenkoll på måtten: 7 pannor och 65 cm. Han är en stor bebis. Men han kan ha storlek 62 fortfarande, så det är väl normalt. De flesta bodies vi köpte i storlek 3 months i USA funkar också. De kör ju åldersbaserade storlekar där, vilket... är knas. Generellt kan jag säga att de är mindre än våra svenska vikingabarn, så köp "äldre" storlekar om ni ska handla till kottar där borta! 
 
Exempel: storlek 3-6 månader. Överdelen är lite tight och shortsen ganska stora. 
 
Och nu vet inte jag om det har något samband med min stora bebis, men mitt ryggonda har ökat markant de senaste ish-två veckorna, samtidigt som det börjat värka i fogarna mer än tidigare. Sen har vi den där lilla detaljen att jag inte kan gapa ordentligt efter förlossningen... Mina käkar och visdomständer är ett ständigt pågående gissel, och nu är det högerkäken som spökar. Jag ska dra en visdomstand och få en remiss till en käkledsspecialist, så får vi väl se. Klart är i alla fall att mitt gravida, avslappnade gap som orsakade salivpölar i storlek med ett mindre vattendrag är som bortblåst. 
 
Kudden/korven som fick alla vattendrag på sig. Den här fick för övrigt en dålig recension i en gravid-tidning? Det är något fel på mänskligheten. 
 
Med de här tre månaderna passerade, nådde vi också ett nytt stadium på något vis. Det känns som att det började i samband med vaccinationerna då Bo var, som utlovat, grinig efteråt, men jag tror att det smög igång redan innan det. Den här grinigheten har liksom inte gått över. Vi har ju haft en förhållandevis enkel bebis, men nu är det mer ilska, mer känslor överhuvudtaget. Samtidigt har han blivit mycket starkare i kroppen och att försöka trösta honom när han är fiolsträngen Dahlström är sisådär lätt. Anders började jobba i samma veva och strax därefter dök förkylningarna upp, så allt det här spelar säkert också in i allas våra humör. 
 
Idag hade vi två olika dejter inplanerade, men jag tyckte att han var extra tjock i näsan, lillen, och hans ögon rinner, så vi har varit hemma och tur var väl det. Han har antingen sovit, varit trött eller varit hungrig, inte många leenden där alltså. Förutom nu då när pappan har kommit hem. =/

Kommentera här: