Änglarna har åkt på pisk

Jag sjunger "Sov du lilla videung" och "Valborg" för Bo när han ska somna, och ibland delar av nån Jesus-vaggvisa jag lärde mig när jag sjöng i frikyrklig barnkör. OBS, har fortfarande kvar sångpapprena från den tiden, det är.. tveksamt innehåll. Mest sjunger jag Valborg, men eftersom det ofta tar sån tid för lille herrn att somna på kvällarna nuförtin börjar jag lessna, den betyder liksom inget längre. Eller jo. Meh. Ni vet. Jag sjunger den på autopilot. Vad sjunger ni för era kottar?

Hela den här månadslånga åskmolnsperioden fortsätter att bjuda på nya härliga grejer; inatt slog han till med att vara vaken 1,5 timme mitt i natten och testa alla nya ljud han lärt sig (high pitch) medan han rullade från sida till sida och viftade med armar och ben. Till slut stoppade jag ner ungen i korgen för att förhindra begynnande galenskap och då, hör och häpna, somnade han till slut där av sig själv. Sen vaknade han efter 20 minuter och skulle amma. Igen. Han ammar hela nätterna nu och tycker inte att napp är ett godtagbart substitut för patte, även när han proppat i sig varje timme. Om han gnydde förut när han ville käka så gråter han nu. Vaknar och gråter. Stackarn.

Mycket ilska blir det. Men också mycket gos och skratt och sen slår han till med nya rörelser. Idag lämnade jag honom på rygg i babygymet, sen hittade jag honom på mage; svinförbannad för att han inte tar sig framåt. Han sitter lutad mot soffryggen men reser sig för att han vill sitta rakt (antar jag) och dyker med näsan ner i soffan. Ligger kvar. Den positionen kan han liksom inte ta sig ur.

Lutande tornet i Pisa a.k.a Bobbo Dahlström.
Promenad hem från tuben. Mamman är värdelös som tycker att barnet får ligga i vagnen när det är 100 meter kvar.

Älskar detta lilla barn något så ofantligt och fattar såklart att de här perioderna förmodligen är jobbigare för honom än för mig och oss, men det gör dem inte mindre utmanande. Och jag misstänker att we ain't seen nothing yet så att säga.

1 Alex:

skriven

Har nog sjungit "blinka lilla stjärna" tusentals gånger. Testade lite "vem kan segla" (för att det var min egen favvo vaggvisa som liten) men det var för svårsjungen för mig som har noll sångröst och nu de senaste dagarna har jag blandat in "när trollmor har lagt" några gånger bland "blinka lilla stjärna" för att få lite variation.

Svar: Trollmor sjöng ju min mamma också mycket, så den kan en definitivt lägga till repertoaren! Tror inte att hon bryr sig så mycket om kvaliteten på sångröst, hon vill nog bara lyssna på dig. :-)
challetutt

2 majorskan :

skriven

Tror det ligger en upptrappningsperiod av bröstmjölken runt tre månader och i så fall stämmer det ju bra att han vill snutta hela tiden 😊💚 sjöng ofta fattig bonddräng när hon var mindre och nu blir det akta (lilla snigel) som hon önskar själv 😊

Svar: Ja, så kan det va! Vi kom helt i osynk där precis när han passerade 3-månadersgränsen, brösten var som tegelstenar i flera dagar. Jag frågade på BVC på föräldragruppen och den sköterskans teori var väl mer att han blivit mer medveten och vill kontrollera att jag är där typ. Så gulligt att få önskemål från barnet själv, det ser jag fram emot!
challetutt

3 Anonym:

skriven

Jag sjunger oftast "När trollmor har lagt sina elva små trollbarn" och så en låt från Lejonkungen 😊 Tror dock att Erik somnar lättare av själva vaggningen än av min sångröst.. 😆

Svar: Klart det är din röst! Vilken Lejonkungen? Inte Hakuna matata väl..? ;-)
challetutt

Kommentera här: