Snorelvan Dahlström ska sova

Varning för bebis-inlägg, det kan även vara snoozevarning på detta. Bokstavligen! 
 
Jag tror inte att jag nämnt detta på bloggen, men vi håller ju på att försöka fostra Bo in i lite nya rutiner. De första tre månaderna kändes det som att det bara var att hänga med, både för honom och för oss, och det fungerade jättebra. Jag lyssnade på en barnuppfostringspodd idag och de beskrev de första två månaderna som ett fullständigt kaos, och det var det (kanske provocerande nog) inte för oss. Sen kom månaden mellan 3 och 4 månader och den var ju hejkomochhjälpmig däremot. Eller oss. Hej, kom och hjälp oss! Ni vet vad en gör, jag vände mig till internetz och skrev in rader som "etablera sömnrutiner bebis" och "sömn bebis 3 månader". Internetz svarade "glöm det" och det var det bara att göra just då.
 
NU däremot, tycker vi att det är ypperligt att försöka. Så vi försöker med: 
 
1. Mata med flaska sista matningen innan han lägger sig (vilket är ish-19:00 om någon är nyfiken) så att även Anders kan göra hela nattningsrutinen själv och vi kan dela detta rakt av - funkar okej. 
2. Få honom att somna i sin spjälsäng - funkar. 
3. Få honom att inte äta hundra gånger/natt - funkar sådär. När han vaknar vill han tutta, det är som en reflex; i vissa fall kan han acceptera att somna om med nappen men då är det bredvid (på) mig. Jag kör en amning vid 23 och en 03, båda har jag tänkt fortsätta med till det är dags att lägga av, och då somnar han om i spjälis utan ett knyst. Han vaknar ofta klockan 01 dessutom, och från och med 03 kan det vara var 30:e-60:e minut och det känns som att bröstvårtorna ska trilla av lagom till solen går upp om han äter alla gånger han vill äta. Det handlar ju inte ens om att äta, ett tag ville han bara ha ett bröst i munnen konstant och blev tokig om en försökte med nappen. Det var nog det som fick oss (mig) över kanten och börja rucka på honom dit vi tycker är bra.  
 
 
Jag tror att det går att få till allt det här, men särskilt 3:an kräver sin konsekvens för det är mitt i natten och jag är trööööött och vill bara somna om och då är det alldeles för lätt att bara trycka in en patte och göra just det. Dessutom bryts saker och ting ofta; i början av förra veckan fick vi precis till flaskmatningen igen och sen åkte jag bort ett par nätter och orkade inte bråka med det. När vi kom tillbaka lånade Lilly Bos spjälsäng, och nu är han lite sjuk, stackarn, och har rinnig näsa och feber, då vill vi bara försäkra oss om att han äter. 
 
Mitt när jag skrev det här vaknade han och grät högt. Han brukar brumma igång annars. När han åt skrovlade hela näsan, och nu kommer små hostningar och snörvel när han sover. Fy helvete vad ont det gör i mammahjärtat. 
 
PS Jag fnös (inombords) första gången jag hörde någon säga mammahjärta, och då var det i samband med att hon inte klarade av att se något visst otäckt på TV pga detta. Fnyser inte längre. DS 

Kommentera här: