Mer sömn, ge mig

Efter förra inlägget så förstår jag att ni har lite frågetecken kring ett par saker: 
 
Okej, det var kvällar och nätter, men DAGSVILAN då? Hur sover han på dagen? *redo med anteckningsblock*
Det är verkligen lite som han tycker. Det är väl ganska konsekvent att han sover både förmiddag och eftermiddag, och tänker jag efter riktigt noga är det kanske vanligast att han sover en längre gång förmiddag, en längre gång eftermiddag och en kortis ett par timmar innan läggdags vid 19. Men det går inte att räkna med något! Ibland kan han sova 3-4 timmar i ett pass, han bara vaknar och käkar. 
 
Du skriver "vi" och "oss" men det verkar inte som att Anders är med så mycket på nätterna?
Nej, det är han inte och det har liksom blivit så eftersom det är jag som är matbaren, men det hade givetvis gått att ordna om vi verkligen velat det. Att han tar Bo i alla fall, ska jag hålla igång mjölken måste jag ju pumpa någonstans för att inte vakna med tegelstenar i behån. Däremot har han fått gå in mer nu när vi försökt att dra ner på matningarna för då kan ju Bo vara vaken och kanske ledsen ett tag när han inte får tutta (läs: en och en halv timme mellan halv 5 och 6 natten mellan söndag och måndag). 
 
 
Det där med jämställdheten i föräldraskapet är en jävla kamp alltså, särskilt när en förälder är hemma mer än den andra, men mer om det en annan gång. 
 
 

Kommentera här: