Veckan som gick

Eftersom det är en hel vecka sedan jag berättade det chockerande faktum att min son blivit äldre, tänkte jag att ni ville veta vad som hänt? Vi kör: 
 
F R E D A G
Jag och Bo tog tub och tub och buss och buss (det kunde blivit EN buss, men när jag äntligen hittat hållplatsen vid Slussen, åkte busschaufförs-helvetet ett par minuter för tidigt och susade förbi mig) hem till Sofie och magen och Andrei i Nacka. De väntar den sista av höstbebisarna, sen tror jag inte att jag känner någon mer som ska föda 2016? Vi fick i alla fall både lunch och helveganskt fika och det var så nice samt mysigt. Det är något särskilt att besöka ett hushåll som väntar på ett litet knytt; allting står där nytt och färdigt och hela atmosfären är packad med längt och förväntan. Mitt emellan tuberna på vägen dit stannade vi på Willys Fridhemsplan och köpte obscena mängder godis som inmundigades fredag kväll medan jag tråcklade ihop mitt barns Halloween-kostym som någon annan amerikansk supermorsa. 
 
Bo med tant Sofie och två av tre superfina presenter; en liten maracas, en hemsydd mössa med enhörningar och bambubestick (ej i bild). 
 
L Ö R D A G
Jag tog ytterligare ett steg till att återerövra mitt forna jag och besökte Elenia på Styling by Brazil på Katarina Bangata. Mer effektiv liten brasilianska får ni leta efter, och hon är dessutom urgullig - tips! Själva dagen hanns det inte så mycket mer eftersom vi skulle vara hos Helenis och Olof på Halloweenfest vid 17. Bo var världens sötaste spindel och jag hade någon idé om att drapera mig i ett spindelnät och vara hans nät liksom, men shit vad sämst min outfit blev. Bo hade väl inte sovit exakt lika mycket som han behövde, så från och med att Olof öppnade dörren utklädd till präst med intresse för yngre, var det en kamp mot tårarna. Att lägenheten var så snyggt, läskigt dekorerad inklusive stämningsmusik och att deras vänskapskrets inte direkt innefattar några lågmälda, blyga violer gjorde inte saken bättre. Anders svepte två glas bål och sänkte en portion popcorn och tog med det trötta barnet hem och mamman - moi - partade vidare till TJUTVÅ-TRETTI. Rökmaskin, discoljus, jelloshots och gamla studentikosa vänner plus paret Bäckmans fem flyttkartonger utklädningskläder som raidades friskt. När jag kom hem sov lillebarnet i vagnen eftersom han citat min make "skrek i panik så fort vi gick in i sovrummet". 
 
Stämningen: Bo som gråter och mitt spindelnät som ser ut som ett tomteskägg på rymmen. 
 
Efter min familj lämnat gick jag in i ett mer shakespearian mood och fick till en extra stark #toaselfie. 
 
Pga dekoren och så vidare blev de flesta bilder skit. 
 
S Ö N D A G
Förutom några vändor till tvättstugan gick vi inte ut på hela dagen, och ska vi vara helt ärliga var det bara jag som var i tvättstugan. 
 
Söndagsmiddagen bestod av sötpotatis. Nam-nam. 
 
M Å N D A G
Femmånaderskontroll på BVC och Bo var fortfarande lika lång på kurvan, men inte riktigt lika tjock (dock fortfarande över normalkurvan på vikten också), och så var de där dumma sprutorna. Pappan fick hålla eftersom mamman var lätt traumatiserad efter förra gången. Vi märkte inte av något särskilt under måndagen sen, bortsett de anklagande blickarna på vägen därifrån. I övrigt var det underbart väder i måndags, minns ni det? Milt, låg höstsol och fortfarande några löv kvar på träden. 
 
T I S D A G
Gud, vilket äckligt väder det var den här dagen då, och eftersom lilleman vaknade upp med 39 graders feber efter vaccinationerna, bestämde vi oss för att stanna inne. Det är en av de grejerna jag uppskattar så sjukt mycket med att vara föräldraledig; är det skitväder och jag inte vill gå ut, då gör jag inte det. Jag tänker inte ens ha dåligt samvete, för jag vet att det kommer vara tusen morgnar när regn som gränsar till snö vräker ner sidleds och jag inte har det valet. Morgnar när gråtande ungar ska trälas in i galonisar och overaller med en perfekt snorelva under näsan och frukostgröten på kinderna. Huvva! Bos bästa Karin tittade förbi ett par timmar och höll oss sällis. 
 
Häpp!
 
O N S D A G
Morfar anlände på morgonkvisten. Han skulle åkt bil men på grund av det vidriga vädret (älskar snö, men i den formen den kom i onsdags är min känsla denna: - _ -) så han hoppade på tåg, och sen tunnelbana själv ut till Tensta. Det var en mäkta stolt man jag och Bo mötte. Vi fikade, åt soppa till lunch och gick en kall promenad runt Tensta. När vi kom hem hade Anders kommit hem från jobbet och vi slappade lite innan babysimmet vid 18. Precis innan vi hoppade i plurret hann Bo kissa ner morfars jeans och skjorta, så de där badbrallorna som ska hålla tätt... tja. Kvällen avslutades med hämtmat från indiern här borta på Tensta Allé och en flaska rödvin. Så gott. Så himla gott allting. 
 
Morfar och Bosse. 
 
T O R S D A G
Ungen var trött efter babysimmet och den återupptagna rutinen att vakna gråtandes, så han sov till halv 10. Sen lyckades jag pilla i honom ett par skedar gröt och vid lunchtid promenerade vi bort till Kista galleria. Fikade, glodde lite, åt på food courten. På eftermiddagen hoppade globetrotter-morfar på tuben från Kista och så var det hej då. 
 
1 Varderingar123:

skriven

Rätt säker på att dina barn inte kommer känna sig trygga i Tensta. De kommer vara större risk för dem att bli rånade o de kommer hända minst 1 gång under deras uppväxt i TENSTA?!

Svar: Jag utgår från att du också bor här eftersom du är så insatt?
challetutt

Kommentera här: