Studenten, arbetaren, mamman

 
Igår var det två veckor kvar till jag ska börja jobba igen. Jag ska jobba 40% fram till påsk, men det är ju bara ytterligare ett par veckor innan det är jullov och jag kommer inte få "min" tjänst förrän efter jul så det känns inte särskilt betungande. Det känns som att jag kommer komma in och nosa lite, och att det drar igång på riktigt i samband med att vårterminen startar. 
 
Jag bad ganska tidigt om att de här 40% skulle förläggas på två dagar, såklart, och det ser väl inte så troligt ut. Jag har haft lite ont i magen över det, för jag vill inte dutta med tiden jag ska ha med Bo, tänk om det känns som att jag alltid jobbar även fast det inte ens är halvtid? De river sig i håret där borta på skolan och inget är klart än. 
 
Innan dess, eller åtminstone i samband med, tänkte jag ta igen de där tentorna jag missade när jag pluggade lärarlyftet SvA, så jag rotade fram lite böcker och satte igång igår. Jag kan inte säga annat än att det är en viss skillnad att läsa vetenskaplig text med en 6-månaders bebis; min hjärna är trög av amningen, jag har knappt läst alls sen han föddes = måste ha fullt fokus - jag kunde inte ens ha musik på? samt att det blir vissa pauser á la "jag måste kissa och får inte sätta ner honom, HÄR" och så boom, bebis i knät. 
 
Men det ska väl gå det här också. 

Kommentera här: