Bosse och polarna

 
Det är inte bara gymnasiepolare som ynglar av sig, även de kompisar en plockade på sig under universitetstiden blir på tjocken och får barn till höger och vänster. Kul ju, Bo får redan kompisar!
 
I en av konstellationerna är vi 5 stycken (draglaget, potatiiiiis), varav 4 fått/får barn i år och en av dem är Louise som legat en månad efter mig i graviditeten. Eftersom även hon gick över, är det nästan exakt en månad mellan våra gossar; Erik föddes den 29 juni och när han var knappa två veckor for vi till Östertälje för att beskåda underverket. Det var första gången Bo kändes som en stor bebis, och på alla vis! Erik kanske var ovanligt lugn just den eftermiddagen, men till och med ljud som hicka var så mycket pyttigare än när Bo hickar. Stört mycket som händer på en månad. Sen verkar ju vår son vara lite av en dramaqueen som ska göra extra mycket väsen av allting, ibland när han ammar låter det som en utsvulten gris som kastar sig över en hink med gammal frukt. Eller fräsch. Whatever. 
 
Bo var skeptisk till en början - vem är ungen liksom? 
 
BFFs in the making. 
 
Lilla familjen <3. Erik var nog ledsen att vi skulle åka. =(
 
En annan, Stefan/Harry, fick barn redan i höstas, men vi lyckas sammanstråla max en gång om året eftersom de bor i Borensberg, så det var första gången vi fick träffa lille Gustav när vi susade dit dag två i Östergötland. Han är alltså ungefär en månad äldre än Lilly. 
 
Bus på golvet! Så avis på deras hus. Avis på alla som har ett hus. Mutti ville förstås inte missa en mormor-sekund med Bo, så hon följde med.  
 
 
Gulliga. <3

Tjocka släkten

Mina brorsdöttrar har ungefär en miljon kusiner eftersom deras mamma Lisa är en av sex syskon, men då jag och min yngsta bror Henrik tagit lite längre på oss att skaffa barn än den äldsta brorsan, har de inte haft någon på sin pappas sida. Nu har de fått två stycken med cirka sex månaders mellanrum, Lilly och Bo, och när vi var nere i Östergötland nyss var första gången de träffade Bo och första gången Lilly och Bo träffades. Och morbröderna och pappas sambo Annika och ja, you get the picture. Hela den här sommaren är en enda första gången för Bo. <3 I övrigt håller vi på att bli så många att vi går från familj till släkt - alltid längtat efter det!
 
Wilda mötte oss redan på stationen vid ankomsten till Mjölby, och fick första hållet. Så stor han såg ut i hennes lilla knä!
 
Mer uppstyrd bild än såhär togs dock inte på kussarna eller den begynnande släkten. Skärpning till nästa gång! Som blir? 
 
Morbror Henrik och Bo. 
 
Vera underhåller Lilly genom att vifta en kudde framför hennes ansikte - så lättroad den ungen. 
 
Här t ex, "läser hon tidningen" (serierna). 
 
Vi barn (och de flesta andra) känner ofta att huset är för stort för bara mamma och katten, men vid sådana här tillfällen när två barn plus barn plus respektive invaderar och stor-kussarna också vill vara med och sova över, är det rätt nödvändigt med det där stora huset. 

OOTD

Det är fredag hörrni, och ni som inte har en unge regelbundet vid tutten, ska säkert ut och svira. Jag bjuder därför på lite stilinspo från... min unge. 
 
Vi börjar med accessoarerna! 
Är det fortfarande soligt när ni går ut är ett par glajjer essentiella för hänget på uteserveringen. Bo matchar här med tvärrandigt, som han inte rekommenderar någon över 10 års ålder pga... ser tjockare ut. 
 
Bo tycker alltid att en huvudbonad är kul, men vill propsa på vikten av rätt storlek. Den här tillhör kusin Lilly och är som ni ser för stor, om än helt rätt typ för en mer casual kväll på stan. 
 
Den här vintagevarianten med klädsam kant är då kanske en bättre idé. Våga gärna variera detaljerna på bonaden, här är Bo lite mer avslappnad med öppna snören istället för knutna. 
 
Nu tar vi ett par exempel på hela outfits!
När det är så här varmt kan det vara acceptabelt att bära både kort ärm och kort byxa, även kvällstid. Bo skulle dock inte välja detta Nike-set för ett restaurangbesök, utan mer för danskvällen på hiphop-klubben. Glöm inte era sneaks!
 
Färgstark body med punkigt tryck, till det ett par "skinny-jeans" och bara fötter (det blir lite för klyschigt med dr martens-kängorna också, eller hur?). 
 
Ett exempel till på kort ärm och kort byxa. Vattenmelon är så hett just nu. 
 
Sjömansdressar slår aldrig fel och passar både till båtutflykten och den trevliga middagen vid vattnet. Bo har några stycken att tillgå, här i en import från Kroatien. 
 
En annan, inte lika tydligt sjömansaktig, variant, i rött. En gräsmatta och lätt äcklad min är ju dessutom accessoarerna på allas läppar. 
 
Om det är svårt att få ihop en hel outfit, kan ni alltid satsa på ett så kallat signaturplagg - Bo valde här sina pride-shorts från Polarn & pyret eftersom det är.. ta-da, pride-vecka! 
 
Det kanske är så att du planerar en kväll hemma, trots allt, så Bo vill gärna bjuda på ett par idéer även för detta ändamål. 
Ett gulligt tryck är nästintill A och O när det gäller nattplagg, särskilt om du är ute efter kläder som fungerar som "konversationsöppnare". 
 
Här ytterligare ett exempel från mini-rodini i en genusriktig rosa ton. One-piecen hade visserligen sin storhetstid för några år sen, men är alltid ett säkert kort om du frågar Bo, åtminstone för hemmets lugna vrå. Dessutom räknar han med en revival inom kort. Glöm inte var ni läste det först! 
 
And if all else fails... 
 
Over and out från er nya stilguru.