Redan sportat. Typ i alla fall.

Vecka 9 har blivit en helhärlig vecka ända sen jag började jobba, eftersom vi 08-lärare har ledigt. Det har också blivit något sorts tradition att jag då åker hem till slätten, så även detta år. Jag var dock lite crazy och BÖRJADE med att åka till pappa och Annika i Tranås, istället för att börja hos mutti i Mjölby.
 
Första planen var att hänga nere i stugan i Rönnäs, men varmvattenberedaren hade fuckat ur så det fick bli lägenheten i Tranås och en liten tur ner över dagen istället.  
Vi började med fika i solen.
 
Efter det bestämde jag mig för att röra på mig och tog världens kortaste promenad, och för första gången på länge kändes det sorgligt hur lite jag kan röra på mig eftersom jag vill få en ordentlig dos när jag väl är där. Framförallt vill jag alltid gå förbi mormors stuga som ligger längst bort, men det gick inte idag. 
 
Några bilder blev det i alla fall: 
Rönnäsgården. 
 
En snutt av "gröna vägen". När den blev klar tog jag alltid den tvärs genom området och så en liten snutt upp när den tog slut satt mormor på sin altan: Kom du på gröna vägen? frågade hon varje gång. 
 
Sen käkade vi korv med bröd (min bästa lunch), och efter det löste jag korsord, dvs däckade i fåtöljen en stund innan lille-Dogge väckte mig med några välriktade sparkar. 
 
Den sista aktiviteten blev att plåta fåglarna som festade loss på bjusset. 
 
Ikväll blir det chips och Melodifestivalen! Hade jag inte varit "borta" hade den här bilden troligtvis återskapats: 
 
Ha en fin kväll hörrni! MVH, livsnjutarn. 

Kommentera här: