Coola kvinnor - Seinabo Sey

Det är svårt att inte älska Seinabo Sey, och ändå engagerade jag mig inte tillräckligt i denna kvinna förrän jag hörde hennes sommarprat i somras och en intervju med henne i Värvet. Jag tror att jag hörde Värvet-intervjun först, och har ni inte hört något av dessa program bör ni ögonabums höra båda. Jag kan bli lite less på Kristoffer Triumfs eviga självutfläkande som intervjuteknik, men Seinabo är värd det, jag lovar. 
 
Jag kom då fram till att 1: jag älskar hennes prat-röst lika mycket som jag älskar hennes sångröst, 2: hon är stenhård. När hon inledde sitt sommarprogram med att konstatera att hon bergis väger en 100 pannor men inte har några problem med det, sa det PANG! i mitt (och bergis alla andra tjockisars) hjärta, för det är faktiskt ett åstadkommande att som ung kvinna kunna säga sådana saker inför storpublik. Det känns så bisarrt att konstatera att vikt och utseende är politik, men det är det, och det är aktivism hon bedriver genom att inte vara en del av normen och vägra be om ursäkt för det. 
 
Igår låg jag och scrollade på instagrams upptäckar-flöde och hittade hennes konto, tryckte följ och kollade läget lite. Det visade sig att hon försökt ställa svenska mode-/veckotidningar mot väggen gällande varför deras omslag är så vita - var är mångfalden? 
 
 
Uppenbarligen var hon inte nöjd med svaren hon fått (det här är bara en del av det inlägget), och hon svarade på sitt underbart stenhårda sätt. Jag typ tjöt av njut när jag läste. 
 
Nu lyssnar vi på Younger hörrni, och eftersom jag inte tycker att hennes röst får tillräckligt utrymme i den där sönderspelade mixen blir det akustiskt: 
 

Kommentera här: