Snusk(o)vanor

Både Cissi Wallin och Lady Dahmer har skrivit om hur eventuellt fräscha de är, och det tyckte jag var lite skoj. Älskar att gotta mig i andras äckel och anala rutiner! Vad jag tolkar som vad får ni väl funta över. 

Handdukar och sängkläder: 

Alla har egna handdukar i den här lilla familjen, både till dusch och torka sig efter handtvätt och vi skulle utan problem kunna låna av varandra men vem vill torka sig på en blöt? Jag skulle säga att vi lånar varandras efter handtvätt bra mycket mer. Hela sängen byts lakanen i ungefär varannan vecka, eller oftare om Bo kräkts på örngotten. Underlakanet byts en eller ett par gånger/vecka på grund av allmänt mjölkspill och eventuella kräk. I Bos säng byter vi när det behövs, vilket blir cirkus en gång/vecka pga kräk och ibland kissläckage. Vi har en gästhandduk hängande framme, men har inte märkt den så det känns som att den aldrig blir använd? Ganska ofta sover folk över och gärna i kluster, men vi har tillräckligt med extragrejer och jag sätter stolthet i att alltid erbjuda en ren säng. 

Köket: 

Väljer att delvis citera LD här, för vi verkar vara ganska lika gällande köket, minus koka disktrasor - orka! Kör dem i diskmaskinen när de är äckliga och slänger dem när det känns som att det är dags. 

"Tvättar och kokar disktrasan när den börjar kännas slemmig. Har kanske två framme samtidigt. Två diskborstar också. Som också körs i maskinen när de är riktigt sunkiga. Handdukar byter jag ofta, (pga de försvinner alltid in i nån lek hos barnen) plus att jag använder den att torka mat med ibland." Köket var nästan uteslutande Anders domän innan han började jobba i augusti, han är väl fortfarande huvudansvarig för att plocka i och ur diskmaskinen, men jag plockar i den när det blir belamrat på diskbänken och i diskhon. 

Leksaker: 

Det finns inte så jättemånga än, men de fylls ju på. Vi har diskat de vi köpt second-hand i maskinen innan vi lagt fram dem. Framförallt försöker vi hålla rent de som är i skötväskan, för de kan ju hamna lite var som när Bo leker med dem när vi är ute. 

Telefoner och plattor:

Jag har tänkt i 2-3 veckor att jag måste torka av min telefon ordentligt eftersom Bo är väldigt intresserad och helst vill stoppa den i munnen. Men än har det inte hänt. Så det går nog att räkna med att min telefon och min ipad är bakteriehärdar deluxe. 

Personlig hygien:

Nu blir det spännande! Jag duschar när jag känner att jag behöver, oftast blir det varannan dag. De dagar jag inte duschar tvättar jag mig, och saknar liksom Cissi Wallin, en bidé. Vet ni hur mycket vatten vi skulle spara? När jag växte upp tvättade vi oss på bidén varje kväll, både stjärt och fötter. Då bytte en också underkläder. Jag minns inte alls hur mycket vi duschade och badade (och tvättade håret), förutom att det gjordes. För bara några år sen duschade jag varje dag och tvättade håret var 2-3 dag; nu har jag sträckt så att det räcker med 1 gång/vecka. Jag tvättar ofta händerna; mer nu sen Bo föddes eftersom en sköter mer än sina egna toalettbesök. Så att säga! Jag har som ambition att byta underkläder varje dag, men kan erkänna att det inte händer med 100% frekvens. LD valde att också berätta om sin mans personliga hygien, men jag har ärligt dålig koll på hur mycket Anders duschar, tvättar sig och byter underkläder. Han älskar att ta ut nya saker ur garderoben och lämna strumpor överallt i alla fall. Det kan utan överdrift hänga framme 2-3 t-shirtar och 2 linnen som han använt en gång vardera, samtidigt på hans dörr, och så går han ändå och tar ett nytt, fräscht linne även fast han bara vill ha något på sig ett par timmar när han glider runt morgonsvettig och gör frukost. Åh gud, kan inte tänka på det, blir så vansinnig. Han duschar ganska ofta när han kommer hem från jobbet, beroende på hur mycket närkontakt han haft med eleverna. 

LD avslutade med att säga att de är typ aldrig sjuka (jag antar att hon vill mena trots att de är så grisiga som hon säger), och det är ju vi. Jämt. Vi är jämt förkylda. Om våra hygien- och/eller städvanor har något med det att göra vet jag inte, jag skyller framförallt på våra arbeten och högt intag av socker. 

1 Alex:

skriven

Oj, herregud vad snuskig jag känner mig i jämförelse 🙈

Svar: Läs Lady Dahmers inlägg så kanske du känner dig lite fräschare. 😉
challetutt

2 Morfar:

skriven

Vem var det som ofta tvättade din fram- och bakstjärt när du var liten?

Svar: Låt mig gissa... Det var du? Jag kommer också ihåg att jag gillade att ta en av dina t-shirtar som nattlinne efter jag hade badat.
challetutt

Kommentera här: