Mamma-barn

Ett led i det här att inte bli knäpp och/eller deprimerad såhär i det ostrukturerade livets lugna vrå, är, som nämnt, att göra aktiviteter. En idé var babysim, som jag tycker låter urmysigt, men det kostar 1800 bananer och det smidigaste stället att ta sig till härifrån är Skanstull, vilket är en bit och därför egentligen inte kvalar in under benämningen smidigt. 
 
Ett annat led är ju att träffa "fölk", och många har frågat mig om jag inte fått någon mamma-/föräldragrupp och nej, det har jag inte. Vi som levererade bebisar strax intill sommaren skulle få en nu till hösten, men än har jag inte hört något. Jag vill verkligen ha en grupp kopplad till min BVC, så att en får lära känna lite mamas and papas i närheten om en bara skulle vilja ta en promenad eller snabb fika. De jag känner i Stockholm som är eller strax ska bli föräldralediga bor liksom inte nästgårds, även fast det såklart går. 
 
En är Alex som jag pluggade med och igår drog hon och jag och hennes lilla Selma och min lilla Bo på mammajympa i Hornstull, vilket var kul! Stört gulligt med massa småttingar som drällde kring benen och det sänker prestigenivån om det alltid är någon som skriker/rymmer/ammar, för det är svårt att vara bäst. Alla tar det för vad det är. Efteråt snackade vi förlossning (såklart) på Vurma och jag berättade om hur de kvarteren är platsen för min värsta bläcka någonsin. Alltid en charmig historia att dra. 
 
Annars finns det ju sådana här barnvagnsbios, öppna förskolor, babycafé och så vidare, så vill en går det ju att hitta den där dagsaktiviteten. Har dock inga planer på att skena runt som en tätting. 
 
Eftersom jag inte fotade något igår och inte har fotat Alex på ett tag, kommer här en 5 år gammal bild på henne och Selmas pappa Martin, från när vi krockade i New York och Alex vann bingon på Tortilla flats. En stor dag i allas liv! 
1 Alex:

skriven

Shit va fräscha vi ser ut på kortet 😊👍
Var himla skönt att ha sällskap av dig och Bo på passet och kul att luncha och prata sånt som man går och bearbetar och tänker på som nybliven förälder.

Jag bokade precis in mig på MammaJympa på torsdag igen (får se om det sen blir så att jag känner att det funkar när torsdag närmar sig) ...om du känner för att hänga på igen.

2 Lund Johanna:

skriven

Saker man kanske inte helt tänker kommer bli mest fantastiskt med det här föräldraskapet är just det där med att hitta på saker och ta sig dit och få ihop det och vad är värt och vad är inte värt. Eller, jag ser lite fram emot att testa dem - bara inte hitta dem och strukturera mig, eh.

Kommentera här: