Fled

Vår administratör och allmänna klippa i livet på Spånga, Ann, skickar ut frånvarolista varje dag. När någon är föräldraledig förkortar hon det f-led eller helt enkelt fled och av någon anledning läser jag det alltid som flådd. Eller jag läser fled men tänker flådd. 
 
Nu är jag det i alla fall. Fled. (Är en det en längre period står det inte mejl varje dag såklart.) Jag började stenhårt igår med att ha en uppstyrd förmiddag med strykning, iordningplockande, bäddning etc., för att sedan ta en prommis bort till just Spånga och dumpa ett par dojjor som en kollega norpade från den stora skorensningen. Svettades floder. F l o d e r. Efter det korta besöket tog jag bussen till Kista och köpte ett sånt där munstycke till kranen, mötte pappan i familjen som var på väg hem från arbetsdagen, drack en frappucino och promenerade hem. Idag däremot? Åt frulle och gick och lade mig igen. Såg 4-5 avsnitt av Bron, gick en ytterst liten promenad till centrum och hämtade ut paket. Och så less jag blir på mig själv direkt. Särskilt en vacker dag som denna. Särskilt när jag fått hem inte mindre än tre paket med kläder till ungen jag legat och klickat hem på mobilen sömnlösa kvällar och fortfarande väntar på ett, och kanske fick ett förra veckan också. Sa jag att det är mobilförbud för hen här i sovrummet? 
 
 
Babygym - bra skit! Särskilt när en vill titta på Bron... *dålig mamma* 
 
Jag var visserligen föräldraledig en snutt innan sommaren, och var själv en vecka när Anders jobbade, och nu har jag ju varit det sen den 10:e augusti när mina kollegor började jobba. Men det kändes verkligen som att det började igår på riktigt. Fled. Flådd. 
 
Det är i alla fall tydligt att jag måste vara mer disciplinerad om jag ska klara den här hösten med den psykiska hälsan (well, någorlunda) intakt. Inte för att jag inte älskar att vara med Bo eller för att det inte finns saker att göra, utan för att om jag inte har något jag MÅSTE göra, så finns det risk för att jag gör just.. ingenting. En aktivitet om dagen! En promenad om dagen! Och går det inte på grund av Bo så går det inte. Men det får inte inte gå på grund av mig. 

Kommentera här: