Snott en till lista från Hanapee - om JOBB

1. Vad ville du bli när du var liten?
Musikalartist. När jag var riktigt liten skulle jag bli sjukhussköterska som min mutti. Sen växte jag upp och insåg att jag inte gillar blod. 
 
 
2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Typ psykolog eller kurator. 
 
 
3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?  
Bästa: språk pga stjärna på den nivån. På gymnasiet gick det dock åt helvete med spanskan. Sämsta: Teknik. Ren och skär ångest. 
 
4. Vad gjorde du efter gymnasiet?  
Åkte till Irland och tänkte att jag skulle vara aupair i en familj med 4 pojkar. De var väl okej, men morsan var tokig så jag stannade 3 veckor. Sen var jag arbetslös och gjorde sån där arbetslöshets-praktik på förskola och flyttade ihop med min första kille. 
 
Två av fyra irländska pojkar. 
 
5. Vilket var ditt allra första jobb?
Jag städade på det lokala gymet för 30 spänn/timme. Det ni!
 
6. Vad har du haft mer för yrken?  
Ridlärare, personlig assistent (varav samtliga lyckats inbegripa vårdtagare där en får vila middag), vårdbiträde på servicehus och inom hemtjänst. Bartender på studentpub. Au-pair. 
 
Jag och Helenis-penis - Bex egna dream-team - back in the day!
 
7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Banka in kunskap i huvudet på tonåriga barn. Nävars, men när vi har medarbetar- eller lönesamtal eller vilket det nu är, så frågar alltid min chef vad som är min huvudsakliga uppgift och jag säger alltid människobygget (vilket inbegriper kunskap i alla dess olika former såklart, kunskap om hur en är en vettig mänska t ex). 
 
 
8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Svaga är att jag vill alltid att alla ska tycka som jag tycker, inklusive kollegor och elever, och att jag känner mig kränkt personligen när elever visar prov på borgerliga åsikter. Det är förstås allra värst när det kommer fram rasistiska och sexistiska föreställningar, men då tycker jag att jag får vara kränkt och det händer inte särskilt ofta. Också svag sida: mitt humör. Fast jag kan tycka att det är nyttigt att kidsen får träffa på även skogstokiga människor, det ingår väl i byggandet av dem liksom. Jag blir ju bara skogstokig när det är förtjänt. Starka sidor är att jag är bra på relationer; jag är bra på bygga relationer till mina elever och jag är bra på att bygga relationer till deras föräldrar. Jag tror att jag har ett starkt förtroende och det gör livet som världens mest ifrågasatta yrke lite lättare. En annan grej är att jag tycker att det är så himla kul och jag tycker att det vi håller på med är kul och då är det lättare att få tonåringar att tycka att det är kul. Eller åtminstone genomförbart. 
 
Bra relationer. 
 
 
9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Äsch, jag vet inte, jag gillar ju en dark horse på något vis, så när jag har lyckats med elever eller elevgrupper som ingen annan ser charmen med, då känner jag mig bra. 
 
 
10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Kanske kvinnojour eller flyktingboende eller LVU-hem eller något sånt där. Alternativt fronta saker. Jag älskar att fronta. Ställa i fina banor och snygga rader. *dreglar* 
 
11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Allt med blod och/eller matte. 
 
12. Vad gör du om fem år? 
Ytterst troligt exakt samma saker som jag gör nu; dvs föder, tar hand om, uppfostrar och undervisar barn i liten och stor ålder. Förhoppnings gäller dock födandet bara bebisar och inte tonåringar. 
 
Bebiiiis.