Snott en till lista från Hanapee - om JOBB

1. Vad ville du bli när du var liten?
Musikalartist. När jag var riktigt liten skulle jag bli sjukhussköterska som min mutti. Sen växte jag upp och insåg att jag inte gillar blod. 
 
 
2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Typ psykolog eller kurator. 
 
 
3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?  
Bästa: språk pga stjärna på den nivån. På gymnasiet gick det dock åt helvete med spanskan. Sämsta: Teknik. Ren och skär ångest. 
 
4. Vad gjorde du efter gymnasiet?  
Åkte till Irland och tänkte att jag skulle vara aupair i en familj med 4 pojkar. De var väl okej, men morsan var tokig så jag stannade 3 veckor. Sen var jag arbetslös och gjorde sån där arbetslöshets-praktik på förskola och flyttade ihop med min första kille. 
 
Två av fyra irländska pojkar. 
 
5. Vilket var ditt allra första jobb?
Jag städade på det lokala gymet för 30 spänn/timme. Det ni!
 
6. Vad har du haft mer för yrken?  
Ridlärare, personlig assistent (varav samtliga lyckats inbegripa vårdtagare där en får vila middag), vårdbiträde på servicehus och inom hemtjänst. Bartender på studentpub. Au-pair. 
 
Jag och Helenis-penis - Bex egna dream-team - back in the day!
 
7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Banka in kunskap i huvudet på tonåriga barn. Nävars, men när vi har medarbetar- eller lönesamtal eller vilket det nu är, så frågar alltid min chef vad som är min huvudsakliga uppgift och jag säger alltid människobygget (vilket inbegriper kunskap i alla dess olika former såklart, kunskap om hur en är en vettig mänska t ex). 
 
 
8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Svaga är att jag vill alltid att alla ska tycka som jag tycker, inklusive kollegor och elever, och att jag känner mig kränkt personligen när elever visar prov på borgerliga åsikter. Det är förstås allra värst när det kommer fram rasistiska och sexistiska föreställningar, men då tycker jag att jag får vara kränkt och det händer inte särskilt ofta. Också svag sida: mitt humör. Fast jag kan tycka att det är nyttigt att kidsen får träffa på även skogstokiga människor, det ingår väl i byggandet av dem liksom. Jag blir ju bara skogstokig när det är förtjänt. Starka sidor är att jag är bra på relationer; jag är bra på bygga relationer till mina elever och jag är bra på att bygga relationer till deras föräldrar. Jag tror att jag har ett starkt förtroende och det gör livet som världens mest ifrågasatta yrke lite lättare. En annan grej är att jag tycker att det är så himla kul och jag tycker att det vi håller på med är kul och då är det lättare att få tonåringar att tycka att det är kul. Eller åtminstone genomförbart. 
 
Bra relationer. 
 
 
9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Äsch, jag vet inte, jag gillar ju en dark horse på något vis, så när jag har lyckats med elever eller elevgrupper som ingen annan ser charmen med, då känner jag mig bra. 
 
 
10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Kanske kvinnojour eller flyktingboende eller LVU-hem eller något sånt där. Alternativt fronta saker. Jag älskar att fronta. Ställa i fina banor och snygga rader. *dreglar* 
 
11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Allt med blod och/eller matte. 
 
12. Vad gör du om fem år? 
Ytterst troligt exakt samma saker som jag gör nu; dvs föder, tar hand om, uppfostrar och undervisar barn i liten och stor ålder. Förhoppnings gäller dock födandet bara bebisar och inte tonåringar. 
 
Bebiiiis. 

Mamma-barn

Ett led i det här att inte bli knäpp och/eller deprimerad såhär i det ostrukturerade livets lugna vrå, är, som nämnt, att göra aktiviteter. En idé var babysim, som jag tycker låter urmysigt, men det kostar 1800 bananer och det smidigaste stället att ta sig till härifrån är Skanstull, vilket är en bit och därför egentligen inte kvalar in under benämningen smidigt. 
 
Ett annat led är ju att träffa "fölk", och många har frågat mig om jag inte fått någon mamma-/föräldragrupp och nej, det har jag inte. Vi som levererade bebisar strax intill sommaren skulle få en nu till hösten, men än har jag inte hört något. Jag vill verkligen ha en grupp kopplad till min BVC, så att en får lära känna lite mamas and papas i närheten om en bara skulle vilja ta en promenad eller snabb fika. De jag känner i Stockholm som är eller strax ska bli föräldralediga bor liksom inte nästgårds, även fast det såklart går. 
 
En är Alex som jag pluggade med och igår drog hon och jag och hennes lilla Selma och min lilla Bo på mammajympa i Hornstull, vilket var kul! Stört gulligt med massa småttingar som drällde kring benen och det sänker prestigenivån om det alltid är någon som skriker/rymmer/ammar, för det är svårt att vara bäst. Alla tar det för vad det är. Efteråt snackade vi förlossning (såklart) på Vurma och jag berättade om hur de kvarteren är platsen för min värsta bläcka någonsin. Alltid en charmig historia att dra. 
 
Annars finns det ju sådana här barnvagnsbios, öppna förskolor, babycafé och så vidare, så vill en går det ju att hitta den där dagsaktiviteten. Har dock inga planer på att skena runt som en tätting. 
 
Eftersom jag inte fotade något igår och inte har fotat Alex på ett tag, kommer här en 5 år gammal bild på henne och Selmas pappa Martin, från när vi krockade i New York och Alex vann bingon på Tortilla flats. En stor dag i allas liv! 

Snodde en tidsres.. nää, tidslista från Hanapee

Vad är ditt förhållande till tid?
Olika i olika perioder, men som med allting annat vet jag inte om jag någonsin tycker att den är lagom? Den är för lång eller för kort. Oftast. 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Förmiddagar tror jag, om jag är vaken... 

Vilken är den bästa veckodagen?
FREDAG. Helgpirr i kroppen, en får köpa snask och så vidare. 

När går tiden som snabbast?
När en vill att den ska gå långsamt. 

När går tiden som långsammast?
När en vill att den ska gå fort. 

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Sminkar mig ju ungefär aldrig nuförtiden, så när jag väl gör det får jag väl hålla på en stund.. 15-20 min kanske. 

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?
Flower-power. 

Äter du snabbt eller långsamt?
Snabbt. Men det kan ju ta en himla tid att få i sig mat med en bebis på armen. Idag, t ex, åt jag en halv lunch med en bebis i knät, sen fick jag för mig att jag skulle försöka lägga ner honom i vagnen och då blev han skitarg och så fick jag stå upp och vyssja honom till sömns en stund. Sen kunde jag äta färdigt. Men själva skyfflandet av mat in i mun och tuggande, går nog snabbt. 

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Organisera saker. Fix och pill. 

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?
Bajsa. Fort ska det gå! Och det gör det ju sällan såhär en magoperation senare. 

När vaknar och lägger du dig på vardagar?
Just nu somnar jag cirka midnatt-halv 1 och går upp vid 9-hugget. Sover nästan alltid någon liten lur någonstans på dagen. 

En liten lur. Älskar allt i den här bilden; hur han håller händerna, galna professorn-håret osv. 

Vad skulle du gärna ha mer tid till?
Just nu har jag ju oceaner av tid egentligen, så jag får tänka i vanliga fall och det jag skulle må bra av i min vardag är luft i schemat. Undervisningsschemat. 

Vad gjorde du för tre timmar sen?
Åt rester till middag. 

Vad händer de kommande tre timmarna?
Jag kommer att internetza en stund här, kanske se ett avsnitt till av Bron och förmodligen ligga i sängen och flippa på telefonen. Ja, jag vet att jag nämnde att det föreligger ett telefonförbud in ze bedroom men jag måste sätta klockan imorrn pga ska till BVC och då måste jag ju sätta alarm på mobilen trots att jag har en klockradio. Fattar ni väl. 

Var ser du dig själv om 10 år?
Förhoppningsvis ett hus, men förmodligen ett radhus någonstans i krokarna. Ett par kottar till. Undervisar någonstans. Drömscenariot? Mommager till Bo som blivit "kändis" och lever gott på hans inhåvade stålar. Fort, innan han fyller 18!

Skoja.