Tillbaka i SvA-läge

Min status ikväll är inte jättepigg; och då har jag ändå tagit med en liten lur på soffan innan jag satte igång med kvällens måsten: plugg! Seminarium på torsdag och vi är nu inne på skriftspråksinlärning, och det verkar vara lika lärorikt och nyttigt som tidigare, men efter två månaders pluggpaus måste en liksom aktivera hjärnan igen. Alla begrepp och akademia-tugget. Men det ska nog gå bra! Jag känner dock som vanligt att jag måste styra upp mig själv så att jag får lite tydligare koll.. Detsamma gäller jobbi. What else is new och så vidare. 
 
Terminen drog igång med buller och brak, och det känns märkligt men redan vant att det är en ny 7B som hänger en i hasorna. Och de är inte alls som de förra, vilket jag kunde räknat ut med lilltån, för den klassen var unik och jag är fortfarande så tacksam att de var mina första. 
 
(Jag skulle försöka formulera något här om då och nu, men jag får inte till det på ett tillräckligt diplomatiskt sätt så jag skippar det.) 
 
Idag har vi varit ute på Eggeby gård hela dagen och ungarna har fått klänga på varandra och en gästande brandbil friskt. Själv hade jag kunnat tänka mig att klämma på brandmännen som följde med på köpet, men jag tror inte en fick det... Det var i alla fall toppenväder och toppenstämning och jag fick toppenresultat på min stegräknare. 
 
På väg. 
 
Nu kan det vara så att jag håller på att bli toppenförkyld, men igen: what else is new? Jag är snarare förvånad att jag lyckats hålla mig frisk hittills, då både ungar och lärare började trilla från redan andra veckan.