En bemedlad idiot

På grund av att vi tidigare bodde i stan och jag är kär i min läkare, är jag fortfarande skriven på vårdcentralen där. Det betyder regelbundna utflykter till Odenplan, och på torsdagsmorgonen fick jag genomföra en av dessa då det var dags för det där efterlängtade ultraljudet som skulle mig svar på vad som är fel på min mage. Inget. Det är inget fel på min mage. 
 
Däremot möter man en hel del människor som har fel någon annanstans, det vill säga i huvudet, när en dyker ner i Vasastans priviligerade land. I väntrummet satt en dam och en herre i 35-årsåldern och pratade om bilar. Han hade ju köpt en ny bil, och berättade om en polare som haft ett ännu häftigare åk. Hade kört 280 på E4:an vettu, blev av med körkortet i TVÅ år, asså, de hade tagit honom med helikopter, visste du att de gör så? Så jävla läskigt att man liksom blir förföljd med HELIKOPTER, det där tycker ja'nte om. Mm, för att en helikopter tar en människa som kör bil i 280 kilometer i timmen var det faktum som var läskigt i det du just berättade. Nu har ju'nte jag riktigt den modellen, men jag ville ju ändå testa lite, se vad den går för, så jag drog upp i 230 i alla fall, sen vågade ja'nte mer. 
 
Att det då är förorten som är känd för buskörare blir för mig en gåta, men det handlar väl om att de mest kör i just förorten medan dessa mer bemedlade herrar ger sig ut på längre resor på motorvägar fulla med trafik. Missförstå mig rätt, jag hatar alla som kör för fort, och framförallt alla som tycker sig ha rätten att köra för fort. Men att bli sur på metoderna polisen använder sig för att ta fast en livsfarlig människa, tog ändå priset. 

Kommentera här: