Surpuppa

Grattis mänskligheten; nu säger allsmäktig Gud fader USA att alla får gifta sig med varandra. Eller ja, två och två - inte fler! Någon måtta på frigörelsen får det vara. 

Att detta beslut togs av Högsta domstolen lagom till avslutningen på en av världens största Pride-festivaler (NYC Pride) var förstås bara en slump. 

Sen dess pryder regnbågens färger var och varannan mänskas profilbild på Facebook, och jag, som den förkylda, lilla surpuppa jag är, kan inte låta bli att undra vad alla dessa mänskor annars gör för att stötta kampen för lika rättigheter? Flera gånger har det kliat i fingrarna längst upp i flödet där en kan uppdatera sin egen status, men tanken som följer är alltid: "Vad gör jag själv då?" och så har jag låtit bli spydigheterna. Vem är jag att kasta gris i glashus och så vidare. 

Å andra sidan är min profilbild intakt. 1 Agnes:

skriven

Fattar lite grann hur du känner, att det inte "räcker med att byta profilbild", men samtidigt tycker jag det är fantastiskt att alla möjliga plötsligt regnbågar loss på Fejan. Jag tror att HBTQ behöver det, liksom att Pride, m.m. behövs. Och som svar på frågan "vad gör jag själv då" så gör du väl massor genom t.ex. ditt yrke? Och genom att ändra profilbild visar du också att du gör saker, vill göra saker, att du bryr dig, o.s.v. Som en sorts demonstration/manifestation/festival? Vilket genererar att fler blir medvetna och på hugget!

Svar: Jag började svara på den här kommentaren, sen slutade jag. Jag fattar vad du menar också, men jag vet inte.. Alla såna där ändra profilbild-kampanjer skaver lite hos mig.
challetutt

Kommentera här: