NEDRÄKNING

Nu är det nära! 
 
En arbetsdag på sommarskola, plus att jag ska härja runt mitt skrivbord på Spånga på eftermiddagen, sen: s o m m a r l o v! Jag vet att vuxna människor har semester, men jag älskar att ha lov så jag tänker fortsätta med det. Ha! 
 
Jag kommer dock sakna situationen med att bara sitta med 3-4-5 elever och ha mysigt och snacka skit på knagglig svenska. Och vilka elever sen! Jag är så berörd. Femtonåringar som kommit hit själva, som knappt vet var deras familjer befinner sig, som varvar extra skola med träffar med advokater och migrationsverket, och ändå dyker upp med ett leende varje dag och arbetar så hårt de bara kan. Dessutom fastar de eftersom det är Ramadan, och skrattar och skojar ändå med varandra och med mig. Som jag sa till Adeola idag: Jag hade börjat grina lagom till lunch. 
 
 
En annan sak jag älskat på sommarskolan: ha ett eget klassrum. Schemat för nya läsåret på Spånga är visserligen precis klart och det kommer att ske salsändringar, men eftersom vi är "trångbodda" (läs: eleverna kommer snart behöva hänga ut genom fönstren för att få plats) blir drömmen om en "egen" sal (ens inom citationstecken!) än mer avlägsen. I nuläget har jag ingen grupp som har samma ämne i samma sal en enda gång, vilket fick mig att bege mig ut på platsbanken pronto.. Ack, detta flyktbeteende! 
1 Agnes:

skriven

Sådan TUR att vi blir sva-lärare också!! <3

Kommentera här: