Surpuppa

Grattis mänskligheten; nu säger allsmäktig Gud fader USA att alla får gifta sig med varandra. Eller ja, två och två - inte fler! Någon måtta på frigörelsen får det vara. 

Att detta beslut togs av Högsta domstolen lagom till avslutningen på en av världens största Pride-festivaler (NYC Pride) var förstås bara en slump. 

Sen dess pryder regnbågens färger var och varannan mänskas profilbild på Facebook, och jag, som den förkylda, lilla surpuppa jag är, kan inte låta bli att undra vad alla dessa mänskor annars gör för att stötta kampen för lika rättigheter? Flera gånger har det kliat i fingrarna längst upp i flödet där en kan uppdatera sin egen status, men tanken som följer är alltid: "Vad gör jag själv då?" och så har jag låtit bli spydigheterna. Vem är jag att kasta gris i glashus och så vidare. 

Å andra sidan är min profilbild intakt. NEDRÄKNING

Nu är det nära! 
 
En arbetsdag på sommarskola, plus att jag ska härja runt mitt skrivbord på Spånga på eftermiddagen, sen: s o m m a r l o v! Jag vet att vuxna människor har semester, men jag älskar att ha lov så jag tänker fortsätta med det. Ha! 
 
Jag kommer dock sakna situationen med att bara sitta med 3-4-5 elever och ha mysigt och snacka skit på knagglig svenska. Och vilka elever sen! Jag är så berörd. Femtonåringar som kommit hit själva, som knappt vet var deras familjer befinner sig, som varvar extra skola med träffar med advokater och migrationsverket, och ändå dyker upp med ett leende varje dag och arbetar så hårt de bara kan. Dessutom fastar de eftersom det är Ramadan, och skrattar och skojar ändå med varandra och med mig. Som jag sa till Adeola idag: Jag hade börjat grina lagom till lunch. 
 
 
En annan sak jag älskat på sommarskolan: ha ett eget klassrum. Schemat för nya läsåret på Spånga är visserligen precis klart och det kommer att ske salsändringar, men eftersom vi är "trångbodda" (läs: eleverna kommer snart behöva hänga ut genom fönstren för att få plats) blir drömmen om en "egen" sal (ens inom citationstecken!) än mer avlägsen. I nuläget har jag ingen grupp som har samma ämne i samma sal en enda gång, vilket fick mig att bege mig ut på platsbanken pronto.. Ack, detta flyktbeteende! 

Midsommar 2015

Jag var ej fräsch efter en veckas halsont och torsdagens sjuka, men jag krigade på ändå! Såhär såg det ut: 
 
Sofia sattes för första gången i arbete i det Dahlströmska hemmet (varav den skeptiska minen). 
 
Lurre-bordet. 
 
Äldre alternativt förkylningssliten kvinna. Eller båda. 
 
Verkligt tappra människor! Precis när de skulle showa loss kom spöregnet, och det blev drama - en mycket gammal dam halkade mitt i någon form av hambo. 
 
Vi stannade till vid Spånga by på vägen hem för att Sofia skulle ta en "hästie". Alltså.. Älskar dock att ha en 4H-gård 10 minuter bort; stackars alla som inte bor i Tensta!
 
Efter en hård omgång Ticket to ride (tack Agnes!) mös vi på balkongen som börjar anta sommarläge. Anders matchade det gröna med en tröja jag fick av min turkiska romans i Alanya 2006 - the circle of life osv. 
 
Och det var det. Precis vad jag behövde.