Hangover helper

Jag har nu klarat två av två tentor på min SvA-kurs, och jag är rasande stolt över mig själv med tanke på hur kämpigt det varit med plugget. När engagemanget falnar på jobbfronten, följer liksom fortbildningen med i djupet.
 
Min gamla/första mentorskollega John dyker upp med jämna mellanrum nu på jobbet, eftersom han chippar in som vikarie för en deltidssjukskrivning. Förra måndagen var ett sådant tillfälle och när jag förklarade att jag skulle hem och plugga (vilket jag förmodligen inte gjorde eftersom jag brottats med huvudvärk alltför många eftermiddagar), frågade han helt enkelt: Men varför ska du det? Varför ska du plugga? Och då fick jag en flashback till den där första våren när han sa exakt sådana saker hela tiden, och antingen insinuerade eller sa rakt ut att jag skulle lägga ner att göra "för mycket". Jag skrattade bort honom då och jag skrattade bort honom nu, men han har ju en poäng någonstans. 
 
Ju längre jag jobbar, desto mindre späker jag mig. För ett år sen var jag på väg rakt in i en sjukskrivning på grund av för mycket vilja och för lite kraft, och framförallt på grund av den där oförmågan att stänga av och gå hem. Nu KAN jag inte under några omständigheter pusha mig själv på det sätt jag gjorde de första två åren, för jag somnar. Jag bara gör't. Om det är den känslomässiga bakfyllan som hänger kvar efter 2014:s krafttömning, eller helt enkelt min kropp som gör mig en tjänst, vet jag inte, men jag antar att jag, trots eventuell stress när jag inte orkar, ändå är tacksam. 
 
Den här veckan hade jag t ex tänkt att min klass skulle få återkoppling på hundra år gamla uppgifter för att få en ordentlig statuskoll, och det kommer ju inte att hända. Eventuellt kommer jag att ljuga för dem och säga att det ligger en pedagogisk tanke i det; att det är bättre att de får den där statuskollen efter lovet så att informationen hålls fräsch istället för att glömmas i en skidbacke/på en strand/framför datorn. Ibland säger jag helt enkelt ingenting. Sånt lär en sig också efter tre år - tricks och fintar! 

Förra veckan var det tema-dagar med tårttävling - mina fina skitungar fick pris för sin Frozen-tårta. 
 

Kommentera här: