Fall business

Nedan följer ett av alla mina sju (OH SÅ MÅNGA) utkast till inlägg som aldrig blev publicerade. 
 
Hösten är en märklig period för mig. Inte bara för att jag tacklar olika infektioner och skit med jämna mellanrum (är nu uppe i 5 sjukdagar och vi har inte ens nått höstlovet än), utan för att det också blir mer av mig som jag måste tackla. 
 
Jag är en börda jag bär 365 dagar om året (liksom vi alla är på olika vis), men de 3-4 månader när världen ändrar skepnad till det mörkare, tycks lägga till något extra. Inte för att jag räds mörkret (åtminstone inte det fysiska mörkret som lägger sig tidigare och tidigare om dagarna), men för att hösten är mitt nyår, tiden när allt ska börja om, och det betyder i sin tur att jag vill ha nytt och att det ska hända nya saker. Varenda jävla augusti föder ambitioner och idéer och hopp för en ny tid, och så slutar det oftast med att jag bara är inne mycket och tänkertänkertänker, för det är så mycket jag vill att jag inte lyckas stanna på en av alla saker och åtminstone göra verklighet av något. 
 
Hösten är en brytningspunkt, och särskilt den här hösten. Vi är nygifta, vi är tillräckligt vuxna och vi är kära i varandra, och vi vill ha bebisar. Andra människor vill att vi ska få bebisar. Men nu? Jag har alltid tänkt att barn inte kan/ska planeras, kommer de så kommer de, och man ska vara tacksam om de gör det, och inte försöka schemalägga dem så det passar ens liv i övrigt. Samtidigt gör jag exakt det; försöker schemalägga dem. 
 
 
 
Sen kom jag ingen mer vart i mina tankar. Jag var så frustrerad att jag ringde till min Emelie och kräktes ur mig all galla över oförmågan att fatta beslut, och sen på kvällen googlade jag volontärresor till Sydamerika och hängde på UDs hemsida för att se vilka länder som är typ safe, så då hade väl det där beslutet fattats i alla fall. (Dilemmat var alltså: Vad ska vi göra nästa år? Försöka bli föräldrar eller skjuta upp vuxenlivet lite till med en längre utlandsvistelse?)
 
Nu återstår bara en lottovinst och en beviljad tjänstledighet, men det är ju inget en inte kan fixa på en pisskvart. 
1 Bengt:

skriven

Härlig bild! Är det före brunchen?

Svar: Haha, det var säkert i samband med någon eskapad i köket.
challetutt

Kommentera här: