Finns det köpkavel? I så fall behöver jag en, tack.

Gud, vad det rasslar till i statistiken när en är "frånvarande" - hej på er! Dock sprang jag på totalt tre nuvarande, samt en gammal elev idag när jag var ute och luftade mig tidigare, så särskilt avklippt från omvärlden är jag nog ändå inte.
 
Detta luftande innebar tyvärr mer förflyttning av pengar, framförallt från vårt konto till andras. Nu när solen tittat fram och det ibland gått upp till skyhöga 15 grader på vår balkong, kände vi ett hastigt behov av att pimpa balkongen som jag nämnde tidigare. Att sätta sin fot på IKEA innebär dock som vi alla vet, att en lätt kommer på saker som "behövs" under tiden, och detta trots att jag noggrant sett ut exakt vad vi behövde köpa (alltså på riktigt, inte ett påhittat behov) innan. 
 
"Kolla älskling, LJUSSLINGOR med solcellslampor! En ser ju ynkligt ut, jag tror att vi måste ha två." (fått dille på ljusslingor, försökte hitta min gamla med orangea plastblommor tidigare i veckan, hittade ej, vet ej vart den är, samt mina kakeldekorationer med ankor, får sån ångest när jag tänker på det.)
 
"Men det är ju en sån FIN badrumsmatta!" (Vid detta tillfälle höll jag en i rosa som skulle passa perfekt med vårt ankprydda duschdraperi när Anders bestämt skakade på huvudet och sa att det räcker med att vi har fyra badrumsmattor, den fjärde får inte ens plats i badrummet.)
 
"Fotpallen kostar bara ÅTTAHUNDRA bananer, utgår inom KORT, gud, det är ju precis den färgen våran fåtölj har, är det inte det, är det den färgen?" (Sen hade de inte fotpallsjäveln inne, och de ville icke sälja mig sitt skylt-ex innan de sålt slut på åbäket - knäckt även över detta.)
 
"Jag ska bara ta en sväng till fyndhörnan medan vi står i kön." *kommer tillbaka med en röd, stoppad snurrstol* 
 
Stolen fick jag behålla, och det mest för att Anders får ont i röven när han sitter och jobbar på våra ej jobbvänliga stolar. Sen kom vi (läs: han) överens om att jag inte får följa med till IKEA något mer. 
 
Imorgon kommer jag att skriva ett inlägg om min syn på konsumtion, och hur jag egentligen önskar att jag konsumerade. Allt sprunget ur mitt galet dåliga samvete. 
 
Till sist vill jag berätta vad som hände med min juiciga detox: jag fick diarré. Slut på rapport. Tack Tjebbis för dina svar på alla mina detox-/köttfrågor! 
 

Kommentera här: