Discovering Norrland

Vädret blev bättre och vi gav oss iväg på olika utflykter; promenad i ett naturskyddsområde vid Indalsälvens delta, bilutflykt upp till Höga kusten och igår var det marken på Lögdö bruk där jag gick loss på en loppis i en lada. Omärkta plagg kostade 5 kronor men jag orkade inte engagera mig tillräckligt i de röriga klädstängerna för att göra några sådana fynd. De övriga fynden kommer att dyka upp i en dekor nära dig. 
 
Några bilder från fredagens utflykt till Höga kusten följer nedan. Jag nynnade självklart på Tomas Ledin hela dagen: "Ääär du oäääten, ungee, kom hit kom hit"
 
På väg till vårt mål Mannaminne i Häggvik (finns tydligen ej bara ett i Sollentuna?!), åkte vi förbi Lunde och kollade på ett minnesmärke över de som blev skjutna '31 (lyssna på P3 dokumentär "Skotten i Ådalen" - jättebra!) Det var inte så tråkigt att titta på den utsikten heller. 
 
Framme i Manneminne!
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva detta ställe; det är som en by som är ett museum alltihop. Många av byggnaderna är gamla och ditkörda, vissa byggnader är nya och skapade av en konstnär. Oavsett: superfint ställe med en oändlig mängd spännande saker att titta på. Tavlor, byggnadskonst, som historiska berättelser typ.
 
Bröderna Dahlström körde en snabb gudstjänst i ett av kapellen. Predikanten var lite för okonventionell för min smak (läs: gudslös). 
 
Själv hittade jag en lastbil i teknikmuséet som egentligen vill bo på en gård hemma hos mig. Synd att jag inte har någon gård. Eller kunskap om bilar. 
 
De perfekta öppettiderna. 
 
Ze bridge. Mäktig!