12 juni 2012

It's not the end of the world
It's not even over
But it will be soonDet är kvällen innan jag ska släppa min första klass, och i kroppen trängs separationsångesten tillsammans med glädje och lättnad för deras skull. De är så redo att gå vidare och trots att jag blir rädd för att de inte ska ha varandra mer, så vet jag att de inte är det. De är 16 år och modiga, de är 16 och har hela världen för sina fötter. Nya skolor att etablera sig i, nya människor att lära känna, och x antal grupper att bli en del av.

Men jag kan inte låta bli att tänka på att trots att de här tre åren var en liten del i ett långt liv, så var det en viktig del, och att den lilla ynka terminen som jag fick vara med, var en viktig termin, och jag hoppas, trots att jag i slutändan säkerligen blir en av alla lärare i mängden, att jag kanske hann lämna något litet intryck.Hej då 9B, jag kommer sakna er!

10 juni 2012

Det har varit stressiga veckor med att springa på intervjuer, vara sjuk, rätta sista, sätta betyg och åka på klassresa. Det sistnämnda var visserligen bara kul, men trött blev man ändå! När jag väl kom hem och tillbaka till verkligheten och landade, uppenbarade sig en skitig lägenhet och ett tomt kylskåp, så min lugna lördag blev inte så lugn. Därför är det extra skönt att ligga kvar och dra sig i sängen idag, och bara ha saker man verkligen vill göra, och längtat efter att göra på schemat. Som att läsa tidningen, köpa presenter och gå på museum.

Sally, jag kommer nu!