19 juli 2012

Jag har slappat fyra dagar nere i sommarstugan där även den mest stressade människa (läs: jag) inte kan låta bli att finna lugn. Jag har bara kvar nagellack på halva naglarna, och jag tror att ögonbrynen håller på att växa igen, men vad gör det när man spenderar dagarna i myskläder och träskor? I går festade vi dock till det med att åka till Ydregården och käka lunch (BUFFE!), och ta en sväng i Österbymo. Jag tror inte att ni kan föreställa er hur litet Österbymo är, man får klaustrofobi fem meter in i samhället. Det roligaste som hände på hela dagen var dialekten hos ett begravningssällskap på cirkus elva personer; alltså ni tycker att jag pratar östgötska..

Det här med att jag just smällde i mig 100 gram choklad bara sådär?

16 juli 2012

Jag har på månaden som gått farit över en Atlant och tillbaka igen, jag har åkt mellan Stockholm och Göteborg ett par gånger, och gjort stopp i Mjölby och Linköping på vägen. En inte alls lika nätt resa som man skulle kunna tro med tanke på hur värdelös jag är på att packa. Förutom alla upplevelser och minnen har jag säkerligen dessutom blivit bus4yous bästa kund.
 
Jag kan lätt bli stressad när jag upptäcker att jag måste åka alltför fort och att det blir så mycket intryck på så lite tid att det känns som att inget fastnar, alla gånger man tänkt "gud, jag måste komma ihåg det här", bara för att kastas in i nästa upplevelse och så har man glömt den förra. Alla bra saker min kompis J sa den enda kvällen vi drack öl och som jag ville spara som citat, men som bara mynnade ut i ett enda stort frågetecken. Hen är briljant, tänkte jag bara om och om igen. Eller alla galna upptåg med Stasse i Queens och i stan. Jag önskar att jag var lika duktig på att föra dagbok som förr, jag önskar att jag hade samma ro. Men ro kräver tid för mig, och det var ju där problemet började, med tidsaspekten. Vad jag dock ville komma fram till är att trots att det känns stressat just då, tror jag ändå att jag lyckats att plocka på mig kärlek att plocka av när det blir mörkare och vecka ut och vecka in ser likadan ut, för jag har en bra känsla i kroppen.
 
Nanny Stasse och baby Skylar, Brooklyn bagels, New York City 2012